Μικρή μείωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, κατά 0,5%, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse RC για topontiki.gr

Διαπιστώνεται ακόμη μια κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, καθώς η συνολική εικόνα επιστρέφει στα δεδομένα του πρώτου κύματος.  

Συγκεκριμένα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) όσο και η Ν.Δ. (+1%) εμφανίζουν άνοδο στην Πρόθεση Ψήφου συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr την Πέμπτη 8 Μαΐου επιβεβαιώνοντας ότι η πόλωση αποδίδει κάποιους... καρπούς.  

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 23% ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 21,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5% και ακολουθούν η «Ελιά» και το «Ποτάμι» ισοψηφώντας με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%. 

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. (+1%) μειώνει κατά 0,5% τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) συγκριτικά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24%, η ΝΔ 22,5%, ενώ ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η «Ελιά» και το «Ποτάμι» με ποσοστά 8% και 8% αντίστοιχα. 

Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ στο 7% και οι ΑΝΕΛ στο 4%, ενώ μείωση κατά 0,5% καταγράφουν η Χρυσή Αυγή στο 9% και η ΔΗΜΑΡ στο 2,5%. 

Μείωση κατά 3% της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην Παράσταση Νίκης καταγράφεται στο σχετικό ερώτημα, καθώς η Ν.Δ. μειώνει στο 6% (από 9%) την απόστασή της από το προπορευόμενο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καθώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 45%, η Ν.Δ. λαμβάνει ψήφους από τη μείωση των δεικτών Άλλο και Δεν Απαντώ. 

Τέλος στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς αποσπά το 32%, ο Αλέξης Τσίπρας 24% ενώ ιδιαίτερα υψηλό στο 42% είναι το ποσοστό αυτών που δεν θέλει κανέναν από τους δύο.