Μιλώντας στους δημοσιογράφους, Νίκο Ευαγγελάτο, Τάκη Χατζή και Ελένη Καλογεροπούλου ο κ. Καμμένος στην εκπομπή «Εκλογές 2014» του newsit.gr, σημείωσε ότι η αλλαγή ονόματος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά σε ιδεολογική διαφοροποιήση αλλά στην αλλαγή ΑΦΜ για να σβηστούν τα χρέη τους στις τράπεζες. 

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι αντισυνταγματική και παράνομη και αποσκοπεί στον οικονομικό αποκλεισμό κομμάτων όπως οι ΑΝΕΛ. «Για αυτό το λόγο υπάρχει και αντίκτυπος στην προβολή μας στα ΜΜΕ» πρόσθεσε. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. «Πρόκειται για ακροδεξία ΝΔ του Σαμαρά» είπε.

Ερωτηθείς για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, τόνισε ότι «Υπάρχουν θέματα που για εμάς είναι κόκκινη γραμμή και δεν κάνουμε πίσω. Δεν συζητάμε για αλλαγή ονομασίας Μακεδονίας, του τουρκικού προξενείου στην Ευρώπη, δεν συζητάμε επίσης καμία υποχωρητικότητα στα θέματα με Τουρκία, είμαστε κατά σχέδιο Ολάντ. Σε θέματα εθνικά είμαστε κάθετοι και αν δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτά δεν υπάρχει και περίπτωση συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Όπως πρόσθεσε, υπάρχουν και ζητήματα οικονομικής πολιτικής που πρέπει να εξυπηρετούνται. «Αν εξυπηρετούνται αυτά και θέματα οικονομικής πολιτικής φορολόγηση τότε ναι συζητάμε με όλους και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας». 

Ο πρόδερος των ΑΝΕΛ σχετικά με τη θέση του κόμματός του για το ευρώ επεσήμανε, «Το να σηκωθούμε και να πάμε σε δικό μας εθνικό νόμισμα το βρίκω λάθος. Ωστόσο, υποστηρίζουμε την στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Η οικονομία της φούσκας είναι η οικονομία στην οποία βασίζεται η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας. Δεν έχουν δικαίωμα να μας βγάλουν από το ευρώ. Δεν έχουμε ανάγκη τον δανεισμό». Σχετικά με τις θέσεις των ΑΝΕΛ στην ευρωβουλή διευκρινίστηκε ότι το κόμμα τάσσεται κατά του φεντεραλισμού.

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα ποσοστά που θα λάβουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις ευρωεκλογές παρά τις όποιες δημοσκοπικές προβλέψεις, όπως είπε. Σχετικά με το «Ποτάμι», «Θα φανεί στις εκλογές αν θα μας περάσει το Ποτάμι», ενώ για το ζήτημα της χρηματοδότησης του Ποταμιού, σημείωσε ότι «το ΠΑΡΟΝ έγραψε ότι έγινε ένα γεύμα από επιχειρηματίες για την στήριξη του Ποταμιού και διοργανωτής ήταν ο κ. Ντορής Μαργέλος. Το Ποτάμι έχει μια υπερπροβολή στα ΜΜΕ έχει μια υπερπροβολή στα ΜΜΕ που οι επιχειρηματίες ήταν στο δείπνο υποστηρικτών του».

Ταυτόρονα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προηγηθεί της ΝΔ πάνω από 5 μονάδες στις εκλογές. «Ελπίζουμε το βράδυ των εκλογών να έχουμε ένα καλό ποσοστό πάλι όπως το 2011 κοντά στο 11%. Δυσαρεστούμαι όταν βλέπω ένα κομμάτι της ΝΔ να στρέφεται στη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα είναι υψηλό. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχει στην επόμενη Βουλή».

Ερωτηθείς για τις εσωτερικές κόντρες στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την κυρία Γιαταγάνα και τη διαφωνία τους για την στήριξη στον κ. Τζιτζικώστα ότι δεν τη διέγραψε. Όλα λύνονται στην παράταξή μας δημοκρατικά.

Καταγγέλοντας τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου, ανέφερε: «Έχω περίπτωση εμπλοκής πολιτικής σε δικαστική υπόθεση που δεν θέλω να αποκαλύψω πριν τις εκλογές. Το ζήτημα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντικό για τους ΑΝΕΛ».

«Δεν είμαι δεξιός αυτή τη στιγμή. Όλοι οι πατριώτες πρέπει να συσπειρωθούμε ενάντια σε έναν εξωτερικό εχθρό» απάντησε ερωτηθείς αν είναι δεξιός.

Τέλος, όσον αφορά στην «περιορισμένη» παρουσία του κόμματος σε υποψηφιότητες εκτός Αθηνών απάντησε ότι προτεραιότητα των ΑΝΕΛ είναι οι ευρωεκλογές και εν συνεχεία οι τοπικές κοινωνίες. «Στον Πειραιά πάντως δεν θα κάνουμε νταραβέρι με τους δυο υποψηφίους. Αν δεν προχωρήσουν στον δεύτερο γύρο οι δικοί μας υποψήφιοι, θα συνεχίσουμε με... αντιμνημονιακή ψήφο. Αν πέσουμε πάντως θα πάω σε συνέδριο και θα ζητήσω από τους Έλληνες να αποφασίσουν τι θέλουν. Αν δεν μας θέλουν στο πολιτικό σκηνικό εγώ θα θέσω θέμα ηγεσίας» κατέληξε.