Τις δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου για τον εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος όπως αποκάλυψε νωρίτερα το newpost.gr μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2014» του Νίκου Ευαγγελάτου στην ιστοσελίδα newsit.gr που μεταδίδει και το newpost.gr, σε ξεκάθαρη ερώτηση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή για το ποια είναι η κόκκινη γραμμή για να θεωρηθεί κάποιος πλούσιος στη χώρα απάντησε τις 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για να βελτιώσει την προσφορά λίγο αργότερα στις 40.000 ευρώ.

Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο Μανώλης Γλέζος, «προσδιόρισε ότι o εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του κόμματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως». 

«Σε αυτό το ποσό εκτίμησε ο κ. Γλέζος την έννοια του "πλούσιου" νοικοκυριού», είπε ο κ. Κεδικογλου και ανέφερε πως «η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα». 

«Η ένοχη σιωπή του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας…» συμπληρωσε ο κ. Κεδίκογλου.