«Σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό "εσωτερικό δανεισμό", αλλά για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά σε νέα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου, για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ «συστήνει» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου» και προσθέτει ότι «είναι εξοργιστικό, αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν». 

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα που έχει αναδείξει με τις θέσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τον «διαπλεκόμενο» κ. Σαμαρά και για το «ψεύτικο πλεόνασμα» και ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πάρει θέση.