Η πολιτική σταθερότητα -«κι όταν λέω πολιτική σταθερότητα εννοώ την κυβερνητική σταθερότητα ώστε να πάμε στο επόμενο βήμα»- είναι, σύμφωνα με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρώτος στόχος της ερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων βρέθηκε  στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης για να ανακοινώσει την έναρξη διαδικασίας για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου.

Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV πρόσθεσε:

 «Όπου γυρίσουμε αυτή την στιγμή και δούμε, σε όλους τους δείκτες της οικονομίας, φαίνεται καθαρά πλέον ότι η Ελλάδα στρίβει προς την ανάπτυξη. Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε αυτό το μεγάλο αγαθό, την κυβερνητική σταθερότητα. Γι αυτό το μεγάλο αγαθό πονέσαμε, στερηθήκαμε, δημιουργήθηκαν τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Τώρα δεν θα τινάξουμε τίποτα στον αέρα. Είναι λάθος να πιστεύουν ορισμένοι, ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ώριμος και δεν είναι ψύχραιμος. Θα το αποδείξει στις εκλογές».
 

Αναφερόμενος στο θέμα της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε:

«Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε έναν άγονο διπολισμό; Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε έναν διπολισμό όπου το κριτήριο δεν ήταν ποιος είναι καλύτερος, αλλά ποιος είναι ο λιγότερο χειρότερος; Θέλουμε να πάμε σε έναν άγονο διπολισμό, όπου θα κυριαρχεί από τη μία πλευρά η συντήρηση και από την άλλη πλευρά ο λαϊκισμός; Αυτό που έχω λοιπόν στο μυαλό μου είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η κεντροαριστερά και η προοδευτική αριστερά, τη χρειαζόμαστε και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να στηρίξουμε στις επόμενες εκλογές».

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η «Ελιά» δεν αποφέρει το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε: «Θέλουμε την επόμενη μέρα πηγαίνοντας σε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη δημοκρατική παράταξη, την κεντροαριστερά, την προοδευτική αριστερά να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε χρήσιμοι, ότι θα είμαστε παρόντες και ότι θα ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη παράταξη, όπως ήτανε, θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια, θα αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα και θα δώσουμε στο λαό μια νέα πρόταση εξουσίας, χωρίς να είμαστε παρακολούθημα κανενός».