Δεν θα γίνει επαναφορά του κατώτατου μισθού για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παρά μόνο για όσους προσελήφθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη στον Bήμα Fm, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει θέμα εσωτερικού δανεισμού.

«Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο. Λέμε, όμως, ότι θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και θα επαναφέρουμε τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις και θα διορθώσουμε τα πράγματα στην οικονομία αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης. Για κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων. Άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο» ανέφερε, προσθέτοντας:

Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων.

Παράλληλα σημείωσε ότι «τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ θα τις προσλάβουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πρόκειται για κοινωνική βαρβαρότητα αυτό που συνέβη. Οποιεσδήποτε κατηγορίες ήταν επίδειξη δύναμης και κοινωνικής βαρβαρότητας θα επανέλθουν αμέσως. Οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων».

Για τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου είπε: 

«Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω το όνομα Μανώλης Γλέζος είναι ένα σύμβολο της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ντρέπομαι που η ΝΔ πέφτει τόσο χαμηλά και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα θέμα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εσωτερικού δανεισμού. Ο μόνος δανεισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης, με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, να παραδίδει τις τράπεζες με τεράστια δημόσια επιδότηση σε ξένα fund».

Για τις ευρωεκλογές δήλωσε ο κ. Σταθάκης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει προβάδισμα και νίκη έναντι της ΝΔ και όσο μεγαλύτερο θα είναι αυτό, τόσο μεγαλύτερο είναι το θέμα αν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αναμφισβήτητα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει και τα δύο κόμματα αυτής της κυβέρνησης, δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που θα αμφισβητεί το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Φυσικά (μιλάμε για προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο), αφού η κυβέρνηση θα έχει χάσει πλήρως τη νομιμότητά της και αυτό σημαίνει και μια συντριβή του άλλου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτηθείς για το τι πρόκειται να συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις ευρωεκλογές ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: 

«Εάν συμβεί αυτό, θα βελτιώσουμε την πολιτική μας στρατηγική για να αποκτήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία που θέλουμε. Δεν είναι θέμα ευθυνών, αλλά θεωρούμε ότι θα κερδίσουμε, διότι η στρατηγική μας έχει πλεονεκτήματα αυτή τη στιγμή. Αν χάσουμε, δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται απίθανο…».