Με ένα καυστικό  σχόλιο το ΠΑΣΟΚ «απαντά» στο δημοσίευμα των Financial Times για την συνάντηση των Καννών το Νοέμβριο του 2011 και χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι «έχουν γραφτεί περισσότερα ίσως σχόλια και από αυτά που γράφτηκαν για τη μάχη των Καννών».

Το κόμμα αναγνωρίζει ως σημαντική εξέλιξη της σύσκεψης εκείνης το γεγονός ότι η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου «έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και οδήγησε με δική της πρωτοβουλία στην ευρύτερη συνεργασία της κυβέρνησης Παπαδήμου που εξειδίκευσε και εφάρμοσε μέχρι τις 9 Μαρτίου 2012 τα όσα είχαν επί της αρχής συμφωνηθεί και αποφασιστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26/27 Οκτωβρίου 2011».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει «χάρις στο πλαίσιο αυτό, τις θυσίες και τις δημοκρατικές επιλογές του λαού της,  η χώρα μας  τώρα έχει κάνει τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και ξαναγίνεται ένα  ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης».

Συγκεκριμένα για τη σύσκεψη στις Κάννες, υποβαθμίζει τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα σχολιάζοντας ότι «όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο  στα πραγματικά περιστατικά».

TAGS