Συνεχίζεται και σήμερα η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί ενδεχομένου «εσωτερικού δανεισμού».

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ περί αναγκαστικού δανεισμού από τους πλούσιους και το μετέφρασαν σε κούρεμα καταθέσεων.

Ο ίδιος ο κ. Γλέζος τόνισε σε νεότερη δήλωσή του ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να υπερασπιστεί τους μεγαλοεισοδηματίες, τρομοκρατώντας και παραπλανώντας τους πολίτες θα πέσει στο κενό».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση τονίζει ότι η θέση Γλέζου αποτελεί κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ο κ. Γλέζος, «προσδιόρισε ότι o εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός, που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά του κόμματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως». 

«Σε αυτό το ποσό εκτίμησε ο κ. Γλέζος την έννοια του "πλούσιου" νοικοκυριού», είπε ο κ. Κεδικογλου και ανέφερε πως «η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα». 

Λίγο αργότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, απαντώντας ότι «σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό "εσωτερικό δανεισμό", αλλά για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέστησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου».