Διορθώσεις σε λάθη που έγιναν υπό πίεση στην οικονομική πολιτική και στροφή σε μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που θα ενισχύσουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει βασική προϋπόθεση για τη συνέχεια ζητά ο Υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής που δημοσιεύεται αύριο ο κ. Παμπούκης σημειώνει την ανάγκη μιας εθνικής πολιτειακής συμφωνίας για να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατό από την κρίση.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει πως όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις προς αυτούς που συγκυριακά σηκώνουν περισσότερα βάρη από αυτά που τους αναλογούν και επισημαίνει πως τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή στα θέματα της πραγματικής οικονομίας.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν είναι η λύση και θέτει και πάλι θέμα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου.

Οσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης και τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των υπουργών ο κ. Παμπούκης στέλνει το δικό του μήνυμα επισημαίνοντας πως "μεμονωμένες τοποθετήσεις υπουργών και κακοφωνίες δεν βοηθούν" .

Μήνυμα στέλνει ο κ. Παμπούλης και στις τράπεζες καλώντας τες ουσιαστικά να ρίξουν χρήμα στην αγορά. "Δεν είναι δυνατό οι τράπεζες να κεφαλαιοποιούν στην πραγματικότητα χρήματα του ελληνικού λαού και να μην δίνουν λογαριασμό για τίποτα. Δεν μπορεί να ισχύει το άλλος πληρώνει και άλλος χαίρεται" τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος ηγείται της προσπάθειας αξιοποίησης του ελληνικού κάνει λόγο για μια τριπλή ευκαιρία που αλλάζει στην πράξη το αναπτυξιακό μοντέλο.