Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι φήμες που ήθελαν τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι Κρήτης, που αποτελεί «προπύργιο» των αναχαιτίσεων μας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, να πωλείται στους... Κινέζους.

Ισχύει βέβαια ότι στις 15 του μηνός θα γίνει η πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρίες που επιθυμούν να μετέχουν στο να καταστεί το Καστέλι Κρήτης πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές του ΓΕΑ στο newpost.gr .

O κ. Χρυσοχοΐδης, παρουσία των τοπικών φορέων, έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του πολιτικού αεροδρομίου τονίζοντας ότι η Κρήτη χρειάζεται ένα μεγάλο σύγχρονο αεροδρόμιο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες από την αύξηση των τουριστών και πρόσθεσε ότι το έργο, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, θα συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, σε έξι μήνες αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος, ο οποίος θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Πρόκειται για μία κατασκευή αρχικού προϋπολογισμού 800 εκ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της υλοποίησής του θα εργάζονται τουλάχιστον 1.000 άτομα, ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του αεροδρομίου υπολογίζεται ότι θα απασχολεί 4.000 εργαζομένους.

Γ. Κοκ.