Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Κλειδί» που θα κρατησει ανοικτή την πόρτα της ανάπτυξης και μετα τις εκλογές χαρακτήρισε τη σταθερότητα ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στις γυναίκες της Φθιώτιδας ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι στοχεύει να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στη χώρα. 

«Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσπαθήσει με αυτές τις ευρωεκλογές να ρίξει την κυβέρνηση και να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στον τόπο. Αυτός είναι κίνδυνος τεράστιος, ουσιαστικός, γιατί τις εκλογές τις βλέπουν ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου. Κι εγώ τις εκλογές τις βλέπω ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου. Ως ακόμα ένα βήμα μπροστά, το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα, για αυτό το οποίο λέγεται ανάπτυξη. Γιατί μόνο η ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν. Και σε αυτό οι πολίτες πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο; Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την Ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τις γυναίκες της Λαμίας είναι μέρος μιας σειράς θεματικών δράσεων, που θα γίνονται παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες, με στόχο ένα ευρύτερο κοινό που είναι κοντά στη ΝΔ και θέλει να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Σαμαράς παρουσίασε και την ατζέντα της ΝΔ για τις γυναίκες.
 
Ο πρωθυπουργός τόνισε: 

«Τη γυναίκα δεν τη θέλουμε μόνο στην κρίση. Τη θέλουμε πια να πρωτοστατεί και στην ανάπτυξη, που τώρα αρχίζει για την πατρίδα μας. Και να πρωτοστατεί ισότιμα. Δηλαδή τρία πράγματα: Ίσες ευκαιρίες. Ίση αμοιβή για ίση εργασία. Και το σημαντικότερο: Σεβασμό! Σεβασμό στο πρόσωπό της Γγυναίκας. Σεβασμό στο ρόλο της μητρότητας.

Άλλωστε η ανάπτυξη που εμείς θέλουμε να οικοδομήσουμε, να θεμελιώσουμε στην Ελλάδα θα στηρίζεται στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στην επιχειρηματικότητα. Και πιστεύω ότι και τα τρία αυτά είναι προνομιακά πλέον πεδία για τις γυναίκες! Γιατί και τα τρία αλλάζουν το παραδοσιακό μοντέλο της απασχόλησης. Και τα τρία δίνουν στη γυναίκα τη δυνατότητα να συνδυάζει πολύ πιο άνετα την οικογένεια με την καριέρα. Την εργασία με το σπίτι. Τη συμμετοχή της στην παραγωγή, με την ανατροφή των παιδιών της». 

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε και το τελευταίο κομμάτι του Μαλιακού πανω από τη Στυλίδα, το οποίο ειχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2007, σταμάτησε το 2009, άρχισε ξανά το 2012 και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του έτους.

«Αυτά τα έργα, όχι μόνο δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά δίνουν και μια ψυχολογία και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς. Γίνεται μεγάλη επανεκκίνηση. Αφήνουμε την κρίση πίσω και προχωράμε όπως μας θέλει ο κόσμος, δημιουργώντας και δουλεύοντας με σταθερά βήματα μπροστά. Το “πίσω” τελείωσε. Πάμε μπροστά!» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός μίλησε σε κομματικά στελέχη στη Λαμία στηρίζοντας τον μέχρι σήμερα και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά, αλλά και τον Κώστα Μπακογιάννη για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ειναι η Μυτιλήνη.