current views are: 1

13 Μαΐου 2014
Δημοσίευση08:59

Στο Μαξίμου αναμένουν την αλλαγή του κλίματος και άλλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό δίνει έως την 25η Μαΐου η ΝΔ κυρίως για να πείσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ώστε να τη στηρίξουν.

Δημοσίευση 08:59’
αρθρο-newpost

Μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό δίνει έως την 25η Μαΐου η ΝΔ κυρίως για να πείσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ώστε να τη στηρίξουν.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος  

Μάχη με τον ίδιο της τον εαυτό δίνει έως την 25η Μαΐου η ΝΔ κυρίως για να πείσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ώστε να τη στηρίξουν. Η ΝΔ, παρά τα μηνύματα αισιοδοξίας που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου και την πόλωση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που κορυφώνεται, δεν εφησυχάζει. 

Η κοινωνική της απήχηση, παρά τη μικρή διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε υπέρ της είτε εναντίον της, είναι μειωμένη και θυμίζει άλλες εποχές. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο βέβαια αναμένουν την αλλαγή του κλίματος, ευελπιστώντας και σε άλλα λάθη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η διάσπαση της παράταξης σε μικρότερους σχηματισμούς και η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκλογές επηρεάζει σαφώς τα εκλογικά δεδομένα  και εκ των πραγμάτων, όπως παραδέχονται και υπουργοί, υπάρχει διάθεση τιμωρίας της ΝΔ από κοινωνικά στρώματα των αστικών κέντρων και της υπαίθρου που παραδοσιακά στήριζαν όχι μόνο την κεντροδεξιά αλλά και τη δεξιά στον τόπο. 

Εκ των πραγμάτων η κρίση εκπροσώπησης βάθαινε, ενώ υπονομεύτηκε και η εκλογική βάση της κεντροδεξιάς παράταξης, κάτι που εκτιμούν ψύχραιμα γαλάζια στελέχη ενδέχεται να αποτυπωθεί στις κάλπες. 

Για να αντιστρέψει το κλίμα ο Πρωθυπουργός σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης και δίνει στην πρώτη γραμμή την πολιτική μάχη με το ΣΥΡΙΖΑ, σε μια χρονική στιγμή που ακόμα οι υπουργοί του παραμένουν στα μετόπισθεν, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ αδυνατούν να εκφέρουν πειστικό λόγο. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς αυτή η αναμέτρηση ενδέχεται να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ ή κατά κάποιων κομμάτων, να εδραιώσει ή να ανατρέψει το διαμορφωμένο πολιτικό κλίμα.

Και όπως λένε κεντρικά στελέχη, «η δυναμική των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αρκετές φορές έχει υπάρξει καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις». Αυτό μένει να αποδειχθεί στους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και στην περιφέρεια Αττικής.


σχετικα αρθρα