Απόφοιτος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Ανδρέας Τσώκος κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και μάλιστα στη δημοτική παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου «Αθήνα Μπορείς».

Εχει διατελέσει  υπεύθυνος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ Γεωλογικού, Υπεύθυνος Οργάνωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ΑΕΙ Αθήνας, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. 

«Από τα Πανεπιστημιακά μου χρόνια, όταν οι συνάδελφοι μου με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, αναθέτοντας μου την Προεδρία του Συλλόγου Φοιτητών Γεωλογικού του ΕΚΠΑ και θέσεις ευθύνης στην νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που συμμετέχω ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές» δηλώνει.  Από το 2007 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα εκπόνησης Γεωλογικών, Γεωτεχνικών και Περιβαλλοντικών μελετών για τεχνικά έργα.

Σχετικά με τις αλλαγες που θα επιχειρήσει αν εκλεγεί, τονίζει «Όπως και χιλιάδες άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, έχω βιώσει τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και την επιχειρηματική- εμπορική υποβάθμιση διαφόρων περιοχών του κέντρου της Αθήνας. Γνωρίζω τι θα πει να περιμένεις στην ουρά κάποιας υπηρεσίας, τι θα πει να σου μένει στα χέρια «ακάλυπτη» επιταγή πελάτη, τι σημαίνει να πρέπει να επιδιορθώσεις ζημιές μετά από κάποια «πορεία» διαμαρτυρίας που πήρε άλλη τροπή.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Δήμοι παρουσιάζουν οικονομικά ανοίγματα και σε αρκετές περιπτώσεις υπέρογκα χρέη,  πως θα βρεθούν χρήματα  για να αναπτύξετε το πλάνο που έχετε για την περιοχή σας; Δεν πιστεύω στις γρήγορες λύσεις. Οι «επιτυχίες» χρειάζονται δουλειά, προσπάθεια και υπομονή. Επί σειρά ετών λειτουργούσαμε με «δανεικά» και τώρα καλούμαστε να παράγουμε πλεονάσματα προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε την κοινωνική μας πολιτική αλλά και να καλύψουμε τα χρέη. Ο δρόμος για την επίτευξη αυτών είναι: α) η προσέλκυση επιχειρηματικότητας με έδρα τον Δήμο μας, β) η επέκταση των υποδομών τουρισμού, γ) η δημιουργία ελκυστικών συνθηκών για την επιστροφή των Αθηναίων από τα προάστια στις παραδοσιακές εστίες και γειτονιές τους».