current views are: 1

13 Μαΐου 2014
Δημοσίευση11:39

Σακελλαρίδης: Να είμαστε προσεκτικοί στον ΣΥΡΙΖΑ

«Να είμαστε προσεκτικοί, να μην στέλνουμε συγκεχυμένο μήνυμα» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου, την ώρα που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος άφηνε αιχμές κατά «γαλάζιων» στελεχών που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Σγουρό.

 

Δημοσίευση 11:39’
αρθρο-newpost

«Να είμαστε προσεκτικοί, να μην στέλνουμε συγκεχυμένο μήνυμα» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου, την ώρα που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος άφηνε αιχμές κατά «γαλάζιων» στελεχών που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Σγουρό.

 

«Να είμαστε προσεκτικοί, να μην στέλνουμε συγκεχυμένο μήνυμα» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου, την ώρα που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος άφηνε αιχμές κατά «γαλάζιων» στελεχών που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Σγουρό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2014» μέσω του newsit.gr με τον Νίκο Ευαγγελάτο τον Νίκο Παναγιωτόπουλο (απουσίαζε σήμερα ο Τακης Χατζής) και την Ελένη Καλογεροπούλου τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη γραμμή για τα εργασιακά, ειδικά για το ζήτημα του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Σημασία έχει να επαναφέρουμε το θεσμικό πλαίσιο για τις κλαδικές συμβάσεις».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η θέση του κ. Σταθάκη είναι πάνω-κάτω η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να είναι όλοι πιο προσεκτικοί, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους να μη στέλνουμε συγκεχυμένο μήνυμα στην κοινωνία» τόνισε, προσθέτοντας ότι δέχεται την κριτική που γίνεται μερικές φορές.

Ο ίδιος εκτίμησε πως δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Αν δίνονταν περισσότερα άσυλα θα μπορούσαν οι μετανάστες να έπαιρναν έγγραφα και να έφευγαν από την Ελλάδα» δήλωσε.

«Υπάρχει παντελής παντελής απουσία μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα. Καλό είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Εμείς λέμε όμως ότι πρέπει να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο, αφού με το υφιστάμενο δεν λύνεται το πρόβλημα» ανέφερε, επισημαίνοντας:

«Δεν είναι αποτελεσματικές οι επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας, αφού το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν μετανάστες σε άλλες γειτονιές. Αν υπήρχε διαφορετική μεταναστευτική πολιτική στην χώρα και να μην αποθηκεύονται αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει αν τους βοηθήσουμε να ενσωματωθούν».

Ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι «με τα περιορισμένα κονδύλια δεν λέω ότι θα δώσουμε περισσότερα για την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών» ενώ ανέφερε ότι «δεν θα ακολουθήσουμε την ίδια παθητική και στωική στάση του σημερινού δημάρχου ππου κρύφτηκε πίσω από τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής για να δικαιολογήσει τη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου».

«Πιστεύουμε ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο, με δυναμική πρωτιάς» είπε, συμπληρώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να στηρίξει Σπηλιωτόπουλο, Καμίνη, Κακλαμάνη, αποκλείοντας επίσης και στήριξη στον κ. Κασιδιάρη.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει δυναμική της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές της Αθήνας.

Κουμουτσάκος: Στελέχη της ΝΔ συντάχθηκαν με τον Σγουρό

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μίλησε στη συνέχεια, άφησε αιχμές κατά γαλάζιων στελεχών που συντάχθηκαν με τον Γιάννη Σγουρό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ότι υπήρξε καθυστερημένη ανακοίνωση της υποψήφιότητάς του, κάποια στελέχη της ΝΔ είχαν κάνει κάποια θετικά σχόλια για τον κ. Σγουρό. Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η παράταξη τον στήριξε, με κάποιες εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα μίλησε για «κάποιους δημοτικούς άρχοντες που οφείλουν την πολιτική και αυτοδιοικητική τους παρουσία στη ΝΔ, χωρίς να ασκήσουν κριτική στον ίδιο, αποφάσισαν να συνταχθούν με προφανή τρόπο με τον κ. Σγουρό». 

Συγκεκριμένα ανέφερε τους κυρίους Χαρδαλιά, Καμάρα και Δαμάσκο. «Δεν ειναι προσωπικό. Αλλά επειδή είναι εποχή αλήθειας τα λέω» τόνισε.

«Θα είμαι στον δεύτερο γύρο» είπε. Στην αρχή μιλούσα σε μικρά ακροατήρια. Σήμερα δεν υπάρχει συγκέντρωση κάτω των 500 ατόμων».

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «με τον κ. Σγουρό είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Φέρεται ως ο συνεχιστής του παλαιοκομματικού, βαθέος κράτους του ’80. Εγώ δεν έχω σχέση με αυτή την λογική. Χειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια με την παρωχημένη λογική “να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ”. Η δική μου λογική είναι “να αξιοποιηθεί κάθε  ευρώ”».

Για τον δεύτερο γύρο και συγκεκριμένα για το ποιον θα στηρίξει, δεν απάντησε, λέγοντας ότι «θα περάσει» σε αυτόν.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος για την κυβερνητική ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ.


σχετικα αρθρα