Μια μοναδική εφαρμογή για τις δύο εκλογικές βραδιές σας προσφέρουν το newpost.gr και το ηλεκτρονικό περιοδικό για iPad, NEWPOSTER ενώ σε εφαρμογή έχει τεθεί και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα. 
 
 
Από τον υπολογιστή σας, το laptop σας, το ipad, το tablet ακόμα και το κινητό σας τηλέφωνο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε  online και σε πραγματικό χρόνο όλα τα αποτελέσματα των εκλογών. Με αναλυτικούς χάρτες, επιμέρους στοιχεία για κάθε περιοχή και συγκριτικά με τις προηγούμενες αναμετρήσεις... αυτές οι εκλογές θα είναι στο χέρι σας.
 
Για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που μπορεί να φέρουν ακόμα και πολιτικές εξελίξεις το  newpost.gr και το NEWPOSTER εξασφάλισαν για τους αναγνώστες τους μια μοναδική εμπειρία σε συνεργασία με την εταιρία BITSNBYTES. 
 
Η εφαρμογή είναι διπλή και θα μεταδώσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Το σύστημα αυτό προσφέρει μάλιστα τη δυνατότητα στους αναγνώστες να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των δύο διαφορετικών εκλογικών μαχών.
 
Το σύστημα μετάδοσης των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών στη μέγιστη ανάλυση (ίδια με αυτή που θα προσφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών).
 
Η εφαρμογή περιλαμβάνει χάρτη της Ελλάδας με τις περιφέρειες και την γραφική τους ανάλυση στους Καλλικρατικούς δήμους. Ο χάρτης είναι διαδραστικός και χρωματίζεται σύμφωνα με το χρώμα που υποδηλώνει την κομματική στήριξη του κάθε υποψηφίου.
 
Η εφαρμογή θα προσφέρει ενσωματωμένα τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 ώστε ο χρήστης να μπορεί να βλέπει με μια ματιά την εκλογική μεταβολή. Τα στοιχεία του 2010 θα είναι πλήρη και δεν θα περιορίζονται απλά στον Χάρτη όπως συνηθίζεται.
 
 
Στις αναλυτικές καρτέλες αποτελεσμάτων εμφανίζονται τα πλήρη στοιχεία για την Περιφέρεια ή τον Δήμο με τους εγγεγραμμένους του εκλογικού καταλόγου, την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, στοιχεία για την αποχή και αναλυτικά τις ψήφους κάθε υποψηφίου και πληροφορίες για την κομματική υποστήριξη τους.
 
 
Τέλος υπάρχει ειδική σήμανση που υποδεικνύει ποιος εκλέγεται (είτε από τον πρώτο γύρο είτε στον δεύτερο).
 
 
Το σύστημα μετάδοσης των Ευρωεκλογών θα μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα όπως αυτά θα παρέχονται από το υπουργείο εσωτερικών στη μέγιστη ανάλυση. Η εφαρμογή όμως δεν θα περιοριστεί στις εκλογές της Ελλάδας αλλά θα προσφέρει επίσης πληροφορίες και αποτελέσματα των υπόλοιπων κρατών-μελών από τις 22 έως τις 25 Μαΐου σε ειδικό διαδραστικό χάρτη καθώς και μια ειδική γραφική αναπαράσταση της ευρωπαϊκής βουλής με πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά κόμματα.
 
Ο χάρτης της Ελλάδας της εξαιρετικά θα χρωματίζεται με βάση την κομματική προέλευση του νικητήριου κόμματος σε κάθε περιφέρεια ενώ από αργά το βράδυ της Κυριακής θα εμφανιστούν και στοιχεία εκλεγμένων ευρωβουλευτών από την πρώτη στιγμή που θα μεταδοθούν αποτελέσματα σταυροδοσίας.
 
Οι αναλυτικές καρτέλες θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για τους εκλογικούς καταλόγους, την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, την αποχή και γραφική αναπαράσταση των αποτελεσμάτων για κάθε κόμμα.
 
Ειδικά για την εφαρμογή των Ευρωεκλογών το σύστημα περιλαμβάνει επίσης ειδικές σελίδες με στοιχεία για τις αρμοδιότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, πίνακες με την αναλογικότητα κάθε κράτους στην ευρωβουλή και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
 
Ταυτόχρονα μέσα από το newpost.gr έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το live blogging με όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές. Παράλληλα μπορείτε να μας στέλνετε τα σχόλιά σας-σύντομα και περιεκτικά ενδεικτικά έως 280 χαρακτήρες- στο [email protected]