Ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που εκτός από στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια επισκέφτηκε και μειονοτικά χωριά της περιοχής.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε στην έδρα της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, στρατιωτικά φυλάκια και στη συνοριακή γέφυρα «Κήπων».

Συνομίλησε αρκετές ώρες με τους φαντάρους, τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούν στα σύνορα. Ζήτησε να μάθει για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φύλακες της πατρίδος και να εξευρεθούν άμεσα λύσεις σε τυχόν προβλήματα. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

«Η προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψή μου είχε σαν σκοπό να επισκεφθώ Μονάδες που δεν είχα επισκεφθεί την προηγούμενη φορά και να επικοινωνήσω άμεσα με το στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους στρατευμένους μας» δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος και τόνισε «γνωρίζετε πολύ καλά ότι στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ο Έβρος έχει μια ξεχωριστή θέση. Εδώ είναι η ισχύς του στρατού μας και η εγγύηση της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Έχει σημασία, λοιπόν, πέραν των όσων γίνονται στην Αθήνα να είμαστε εκεί όπου πάλλεται η καρδιά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον ακριτικό Έβρο αποτελεί και ένα μήνυμα προς την Άγκυρα που από τις αρχές του έτους κλιμακώνει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Ούτε τυχαία πήγε και στους Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν στη συνοριακή γραμμή για να τους χαιρετήσει. Με την ενέργεια αυτή ήθελε να δείξει ότι η Ελλάδα δεν φοβάται και πάντα τείνει χέρι φιλίας με απαίτηση να γίνεται αυτό σεβαστό.

Γ. Κοκ.