Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός επιτέθηκε στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση για αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη.

«Επισήμως πλέον μαθαίνουμε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων απειλούνται από την Εφορία και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε γνωστό, στο «στόχαστρο» της εφορίας θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα 8.500.000 φορολογούμενοι. Οι αρμόδιες  υπηρεσίες θα μπορούν να προχωρούν απευθείας σε ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ (π.χ. τέλη κυκλοφορίας), να πραγματοποιούν on line ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη έως 10.000 ευρώ, ενώ  οι εφοριακοί υπάλληλοι θα έχουν αυτόματη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ» αναφέρει ο κ. Μηλιός.
 
«Το απίθανο που μαθαίνουμε είναι ότι από κάθε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ζητείται να "φροντίσει" να εισπράξει 4,6 εκατομμύρια ευρώ! Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που το Δημόσιο δεν παρέστη στη δίκη κατά των εταιρειών Energa και Hellas Power οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο με 270 εκατομμύρια ευρώ» τόνισε, καταλήγοντας: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθαρά ότι δική του προτεραιότητα είναι ένα  φορολογικό σύστημα με το οποίο θα ανασάνει η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά. Επιπλέον σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, «τα φορολογικά βάρη θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα».