Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Το κόμμα που κερδίζει τις εκλογές σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι το «κόμμα» των αναποφάσιστων. Το «κόμμα» αυτό μετρήθηκε στις τελευταίες έρευνες σε ποσοστό κοντά στο 14% που το καθιστά αυτόματα καταλύτη των εξελίξεων, αλλά και το πιο επιθυμητό κομμάτι των ψηφοφόρων για όλα τα κόμματα.

Και ακριβώς  αυτήν την ομάδα των ψηφοφόρων θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων. Τα επιχειρήματα βέβαια είναι διαφορετικά. Η ΝΔ ήδη έχει ξεκινήσει την επιχείρηση προσέγγισης των αναποφάσιστων με βασικό επιχείρημα την  σταθερότητα.

Για να σηκωθεί ο αναποφάσιστος από τον καναπέ του και να πάει στις κάλπες εκτιμούν οι επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού πρέπει να κατανοήσει ότι η χαλαρότητα και η αποχή από την διαδικασία οδηγεί σε δρόμους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και επομένως σε περιπέτειες την χώρα. Γι' αυτό και το μήνυμα αυτό μεταφέρεται στους πολίτες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε όλες του τις ομιλίες. Στη ΝΔ έχουν επιλέξει να μεταφέρουν αυτό το μήνυμα και σε κάθε κοινωνική ομάδα ξεχωριστά. Και αυτό θα επιτευχθεί, εκτιμούν στην Συγγρού, οργανώνοντας μέσα στο δεκαήμερο που ξεκινά ομιλίες στελεχών και υποψηφίων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών όπως είναι οι άνεργοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες κλπ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το κόμμα των αναποφάσιστων με εντελώς διαφορετική επιχειρηματολογία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης και στο μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι κάλπες.

Για να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα που θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές και που θα δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση που απαιτείται, χρειάζεται να συμμετάσχουν όλοι στην εκλογική διαδικασία.

Το δεύτερο επιχείρημα  από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος αφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν για 40 χρόνια την χώρα και όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ που πρεσβεύει το καινούριο και το άφθαρτο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσουν τους αναποφάσιστους να επιλέξουν αυτό το καινούριο και να καταδικάσουν την πολιτική των δύο πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων.

Στόχος και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν οι αναποφάσιστοι από τον καναπέ τους και να πάνε στις κάλπες. Φόβος και των δύο; Να μην το καταφέρουν ή ακόμη και αν το καταφέρουν να πάνε οι αναποφάσιστοι στις κάλπες αλλά να ψηφίσουν άλλο κόμμα.