current views are: 1

14 Μαΐου 2014
Δημοσίευση04:16

Στις Κάννες, σκότωσαν το δημοψήφισμα- ο Γιώργος… αυτοκτόνησε

Το ρεπορτάζ των Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάννες, ήταν όντως ένα πολύ καλό ρεπορτάζ. Με πληροφορίες, αποκαλύψεις, μυθιστορηματική πλοκή. 

Δημοσίευση 04:16’
αρθρο-newpost

Το ρεπορτάζ των Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάννες, ήταν όντως ένα πολύ καλό ρεπορτάζ. Με πληροφορίες, αποκαλύψεις, μυθιστορηματική πλοκή. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το ρεπορτάζ των Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάννες, ήταν όντως ένα πολύ καλό ρεπορτάζ. Με πληροφορίες, αποκαλύψεις, μυθιστορηματική πλοκή. Σίγουρα όλοι οι δημοσιογράφοι θα ήθελαν να το υπογράψουν. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνομαι όμως είναι ο σάλος που προκλήθηκε στην Ελλάδα.  

Αν εξαιρέσει κανείς την πληροφορία ότι ο Μπαρόζο τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά και τον ρώτησε αν θα συμμετείχε σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όλα τα άλλα που αφορούν στην Ελλάδα τα γνωρίζαμε ή τα υποψιαζόμασταν, όλοι όσοι παροικούμε στην πολιτική Ιερουσαλήμ της χώρας. 

Θυμίζουμε ότι εκείνες τις μέρες ζήσαμε μια από τις πλέον εφιαλτικές στιγμές, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου να παραπατάει σαν παραζαλισμένο κοτόπουλο ψάχνοντας την πόρτα του κτιρίου όπου γινόταν η συνεδρίαση. Αρχικώς πήγε δεξιά και μετά αντιλήφθηκε ότι (η πόρτα) ήταν αριστερά- τα πλάνα υπάρχουν και καλό είναι να επαναληφθούν.  

Θυμίζουμε την ιστορική ατάκα του Γιώργου προς τον Βενιζέλο «τελικά δεν τα πήγαμε και άσχημα» και τον υπουργό Οικονομικών να συντάσσει επιστολή και να δημοσιοποιεί τη διαφωνία του με το δημοψήφισμα μόλις επέστρεψε (μαζί με τον Πρωθυπουργό) στην Ελλάδα, στις 4.45 το πρωί! 

Γνωρίζαμε ότι ο Σαρκοζί, έβριζε χυδαία τον Έλληνα Πρωθυπουργό ανεβασμένος σε μια… καρέκλα. Καθώς επίσης και ότι οι ευρωπαίοι απαίτησαν από τον Γιώργο αν προχωρούσε σε δημοψήφισμα, να έβαζε πακέτο και την αποχώρηση από το ευρώ.
Και όταν είδαμε τον Γιώργο να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και αμέσως μετά να δηλώνει ότι μοναδική λύση είναι η κυβέρνηση συνεργασίας, καταλάβαμε ότι οι Ευρωπαίοι του είχαν κάνει τα αυτιά… λαγάνες (από το τράβηγμα). 
Θυμόμαστε επίσης ότι ο Γιώργος είχε δρομολογήσει την κυβέρνηση συνεργασίας από το καλοκαίρι, όταν μόνον τους υπουργούς δεν είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και στο παρά πέντε υπαναχώρησε.  

Καθώς επίσης και ότι πριν φτάσει στον Παπαδήμο, είχε παραγγείλει στον Πετσάλνικο και τον Απ. Κακλαμάνη να ετοιμάζονται για… πρωθυπουργικό κοστούμι.  

Θυμίζουμε επίσης την πληροφορία ότι είχε προτείνει στον Σαμαρά να γίνει αυτός πρωθυπουργός για να πάρει αρνητική απάντηση. Και όταν τον ρώτησε ποιον πρωθυπουργό επιθυμεί, να ακούσει το περίφημο οποιονδήποτε εκτός από εσένα!  

Οπότε γιατί τόση χλαπαταγή; Γιατί ο Μπαρόζο πήρε τηλέφωνο στον Σαμαρά; Ή γιατί είπε στον Βενιζέλο «να σκοτώσουμε το δημοψήφισμα»; Πίστευε κανείς ότι ουδείς είχε μιλήσει με το πολιτικό προσωπικό της χώρας; Αστεία πράγματα.  

Και πιο αστείες οι δηλώσεις του Γιώργου «τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι», του Πεταλωτή και του αρχικηπουρού Δρούτσα. 
Άδικος ο κόπος τους. Και από το ρεπορτάζ των FT προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στις Κάννες, σκότωσαν το δημοψήφισμαο Γιώργος, απλώς,  αυτοκτόνησε


σχετικα αρθρα