Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Την νέα φορολογική πρακτική  της κυβέρνησης όπου η εφορία θα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για οφειλές στο δημόσιο ενώ οι έφοροι θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς των πολιτών αναδεικνύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ταυτόχρονα «ότι άλλη μια σοβαρή είδηση όπως αυτή περνάει στα μαλακά με την βοήθεια των φιλικών στην Κυβέρνηση ΜΜΕ ». 

«Ενώ με την παραμικρή δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ  ανακαλύπτονται διαφωνίες και διγλωσσία σοβαρές  κυβερνητικές αποφάσεις όπως αυτή καταχωνιάζεται στα δελτία ειδήσεων σαν να πρόκειται για την πιο αδιάφορη είδηση έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Και το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει να κάνει μόνο με την τσέπη μας αλλά και με την παράβαση προσωπικών δεδομένων. Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου εμφανίζονται ωστόσο αποφασισμένα να αναδείξουν τις προεκτάσεις του θέματος ,ενώ ταυτόχρονα δεσμεύονται ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά εξ αιτίας των φορολογικών μέτρων θα ανασάνει. 

Μάλιστα ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιάννης Μηλιός,  και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι: «Επισήμως πλέον μαθαίνουμε ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων απειλούνται από την Εφορία και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έγινε γνωστό, στο «στόχαστρο» της εφορίας θα βρεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα 8.500.000 φορολογούμενοι. Οι αρμόδιες  υπηρεσίες θα μπορούν να προχωρούν απευθείας σε ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ (π.χ. τέλη κυκλοφορίας), να πραγματοποιούν on line ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς για χρέη έως 10.000 ευρώ, ενώ  οι εφοριακοί υπάλληλοι θα έχουν αυτόματη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ. 

Το απίθανο που μαθαίνουμε είναι ότι από κάθε υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ζητείται να «φροντίσει» να εισπράξει 4,6 εκατομμύρια ευρώ! 

Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που το Δημόσιο δεν παρέστη στη δίκη κατά των εταιρειών Energa και Hellas Power οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν το δημόσιο με 270 εκατομμύρια ευρώ.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει καθαρά ότι δική του προτεραιότητα είναι ένα  φορολογικό σύστημα με το οποίο θα ανασάνει η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά. Επιπλέον σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, “τα φορολογικά βάρη θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα".»