Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα FM τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Με βάση κάποιους δειγματοληπτικούς ελέγχους έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πληρούντο την περίοδο της μετατροπής οι νόμιμες προϋποθέσεις. Χθες εκδώσαμε υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο επανέλεγχος όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που μετετράπησαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου».

«Επομένως, δικαιολογημένα ανησυχεί εκείνος που γνωρίζει ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις να νομιμοποιηθεί. Είναι κάτι αυτονόητο που έπρεπε να έχει γίνει πιο νωρίς» προσθέτει.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ενώ ξεκινά με καλή πρόθεση, σε ορισμένα σημεία του είναι προβληματικό».

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι «Η Νέα Δημοκρατία έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Θα είναι ένα σκληρό ντέρμπι. Σε καμία χώρα δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στη Μεγάλη Βρετανία το κυβερνών κόμμα θα βγει πιθανότατα τρίτο και κανείς δεν θίγει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα εκλογική αναμέτρηση εφόσον υπάρχει σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν επιτρέπεται επανάπαυση και εφησυχασμός. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ρίξει στέρεα θεμέλια και τώρα πρέπει να χτίσουμε και το σπίτι».