Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και έκκληση στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος να εντείνουν την παρουσία τους στην κοινωνία τις επόμενες εβδομάδες έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση των προέδρων των ΝΟΔΕ.

«Η κρίση της οικονομίας και της χώρας βαθαίνει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα που εντείνουν την ασφυξία της οικονομίας, την ανεργία και τα λουκέτα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα πρωτοφανή μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα η κυβέρνηση είχαν πενιχρά αποτελέσματα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η κριτική που έκανε μέχρι τώρα αποδείχθηκε σωστή καθώς όλοι ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -εκτός από την κυβέρνηση- παραδέχονται πια ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει. «Η ΝΔ θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την οικονομία να λειτουργήσει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο» είπε ο κ. Σαμαράς και προανήγγειλε ότι στο Ζάππειο «θα δείξουμε πώς μπορεί η οικονομία να λειτουργήσει». Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν παράγει έσοδα αλλά ελλείμματα και ότι η ΝΔ θα αποκαταστήσει τις αδικίες έναντι των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Μίλησε και για την αναξιοπιστία της πολιτικής και είπε ότι η ΝΔ θα επαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια. Η συμβολή της ΝΔ στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικών θα γίνει με την κατάθεση ενός πλαισίου θέσεων και λύσεων και συγκεκριμένων προτάσεων χωρίς λαϊκισμό χωρίς την καλλιέργεια υπερβολικών προσδοκιών. «Δέσμευσή μας είναι η πολιτική βάση αρχών και αξιών για να επανέλθει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «εμείς τους λογαριασμούς μας με το χθες τους έχουμε κλείσει, απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μόνο, κοιτάζουμε μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του κόμματος και ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών οργανώσεων να πλησιάσουν και να επικοινωνήσουν με τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στην Επιτροπή Αξιολόγησης που λειτουργεί υπό την προεδρία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και η οποία θα κρίνει και τις υποψηφιότητες για τις επόμενες εκλογές. Είπε ότι ήδη εξετάζει εκατοντάδες προτάσεις και έκανε έκκληση σε νέους ανθρώπους χωρίς προγενέστερη πολιτική εμπειρία που όμως έχουν διάθεση για προσφορά να πλησιάσουν τη ΝΔ δίνοντας την εγγύηση ότι το κόμμα θα τους προσφέρει ευκαιρίες. Ήδη πρόσθεσε η Επιτροπή κάνει συνεντεύξεις με αξιόλογους ανθρώπους.