«Το επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ήταν αποκαλυπτικό για τους στόχους της κυβέρνησης μετά από τις ευρωεκλογές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όπως εκτιμά η Κουμουνδούρου: «Πέρα από τις φορολογικές δράσεις που προβλέπονται, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας αποδέχεται την πιθανότητα να ληφθούν νέα δυσμενή οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας προχωράει στην εκτίμηση ότι η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας θα αποτελέσει παράγοντα ενίσχυσης της ανεργίας και μείωσης του ΑΕΠ». 
 
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ: «Όσο κι αν ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει προεκλογικά σε κάθε τόνο την έξοδο από την κρίση,  τα στελέχη της κυβέρνησης του φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η μνημονιακή λιτότητα είναι η βασική πολιτική της».
 
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η έκθεση λοιπόν του κυρίου Θεοχάρη δεν μας εκπλήσσει, αλλά επιβεβαιώνει τη θέση μας, ότι τα μνημονιακά μέτρα αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής του κυρίου Σαμαρά και σήμερα και για αύριο» .