Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών και το περιβόητο Grexit».
 
“Οι αποκαλύψεις των FT για το παρασκήνιο συνωμοσίας στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 2011, κατέδειξε την άθλια στάση του τότε “αντιμνημονιακού” κ. Σαμαρά με στόχο την υποταγή της χώρας στους πιστωτές. Ο πρωθυπουργός - μαριονέτα του κ. Μπαρόζο δεν δίστασε να κάνει βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού με στόχο να αποφευχθούν οι εκλογές και να μετατρέψει τη χώρα σε μια οιονεί αποικία χρέους, την ίδια στιγμή που πούλαγε αντιμνημονιακά φούμαρα. Αυτή είναι η στάση τους απέναντι στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία. Ο δε κ. Σαμαράς, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν είχε ούτε την ευαισθησία να σχολιάσει το δημοσίευμα» σχολιάζει η Κουμουνούρου.
 
«Όσο δε για την μπλόφα της περιβόητης Grexit» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «την οποία τώρα προσπαθούν να επαναφέρουν για να δικαιολογηθεί η στάση Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει απαντηθεί ήδη από την κυρία Μέρκελ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε στη διάλυση της Ευρωζώνης».