Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times για τη Σύνοδο Κορυφής των Καννών, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αισθάνεται σήμερα δικαιωμένος και υπερήφανος που απέτρεψε εκείνη την εποχή το δημοψήφισμα και την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Για δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα είπε ότι δυστυχώς οι μνήμες είναι νωπές και όλοι θυμούνται ότι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το τότε δημοψήφισμα πολιτικό τρικ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι απορίας άξιο γιατί τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται υποστηρικτής του δημοψηφίσματος, που τότε είχε χαρακτηρισθεί καταστροφικό από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου.

«Ίσως γιατί μέσα από την αναθεωρημένη εκτίμηση εκείνου του δημοψηφίσματος, προωθεί την ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος, όπως πρόσφατα δήλωσαν δημόσια κορυφαία στελέχη του χωρίς ο ίδιος να τα διαψεύσει», συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης χαρακτήρισε τον Αλ. Τσίπρα συστηματικό υβριστή και συκοφάντη, που δεν διστάζει πια μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να υπονομεύσει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση.

«Το όραμα της επιστροφής στη δραχμή δεν έχει σβήσει από το μυαλό του», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.