Να σταματήσει η «διάλυση των ΑΕΙ» και να μην απολυθεί κανείς διοικητικός υπάλληλος, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τομέα Παιδείας του κόμματος ο υπουργός «αφήνει τα δημόσια ΑΕΙ να καταρρεύσουν οικονομικά και λειτουργικά, ενώ πριμοδοτεί ασύστολα το ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της εκπαίδευσης».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις ισοτιμεί επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τα πτυχία των κολλεγίων με εκείνα των δημόσιων ΑΕΙ, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό πελατεία σε γνωστούς ιδιοκτήτες κολλεγίων».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αιφνιδιασμό αναφέροντας ότι ο υπουργός Παιδείας «έχει δεσμευτεί γραπτά προς τους τότε απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, ότι θα εξασφαλίσει να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας την ενδοϊδρυματική κινητικότητα και τις νέες θέσεις στα Ιδρύματα. Αιφνιδίως, ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα 1100 και πλέον υπαλλήλων με ΦΕΚ, το οποίο –αν είναι δυνατόν– δεν έχει έναρξη ισχύος».