Γράφει Άρτεμις Παραδείσου 

Παλιοί αλλά ανοιχτοί λογαριασμοί από τις Κάννες ακόμη, ανοίγουν για το ΠΑΣΟΚ με κεντρικά πρόσωπα για μία ακόμη φορά τους Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε από τις Βρυξέλλες το γάντι που τού πέταξε ο πρώην πρωθυπουργός επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα των FT που τοποθετούσε και τον κ. Βενιζέλο στο κάδρο όλων εκείνων που μεθόδευσαν την πτώση της κυβέρνησής του, λόγω του δημοψηφίσματος.

«Ας μιλήσουν άλλοι» προκάλεσε ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος απάντησε χθες ότι θα μιλήσει και για τις Κάννες και για το Βρότσλαβ της Πολωνίας (εκεί ο Σόιμπλε μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη) και για όλα τα θέματα για τα οποία πρέπει να υπάρχει πληροφόρηση για λόγους ιστορικούς.

Το ενδιαφέρον από τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου βρίσκεται στο ότι κάρφωσε δύο φορές τον Γιώργο Παπανδρέου: Αφενός υπενθυμίζοντας τις επιλογές του για την πρωθυπουργία (Κακλαμάνης, Πετσάλνικος) και αρκετοί άλλοι (Σκουρής, Διαμαντούρος, Ρουμελιώτης) και σχολιάζοντας «άρα δεν με αφορούν αυτές οι συζητήσεις».

Αφετέρου, καλύπτοντας τον Αντώνη Σαμαρά και το τηλεφώνημα που φέρεται να είχε με τον Μανουέλ Μπαρόζο, αφού φρόντισε και θύμισε ότι ο Παπανδρέου έβαλε σε συζητήσεις για την πρωθυπουργία τον νυν πρωθυπουργό ήδη από τον Ιούνιο του 2012 προτείνοντάς του να αποχωρήσει ο ίδιος από το Μαξίμου (σχετικό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Newposter).

Και η παπανδρεϊκή πλευρά όμως δεν έμεινε απαθής. Ο στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Δημήτρης Δρούτσας με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάννες και να πει εάν εξετράπη του θεσμικού του ρόλου.