Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Μαυρογιαλούρο αποκαλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  τον Πρωθυπουργός λέγοντας ότι  τάζει φορολογικές ελαφρύνσεις που ο ίδιος έχει ψηφίσει ενώ εγκαινιάζει έργα που δεν γίνονται ή που τα έχει ξαναεκαινιάσει. Ακόμα των κατηγορούν ότι δεν τολμά να κάνει ανοικτές συγκεντρώσεις ενώ επιτίθενται σε μερίδα του τύπου  λέγοντας ότι «τα μνημονιακά μέσα συνεχίζουν την γνωστή τρομοκρατία για το ευρώ». 

Ο Πρωθυπουργός « δίνει εντολή για γλυκανάλατα σποτάκια όπου όλα παρουσιάζονται πιο ρόδινα κι από τα ρόδα, δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από τις πραγματικότητες που βιώνουν οι πολίτες, ακριβώς το αντίθετο από τα κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια που αφήνει πίσω της η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησής του με τον κ. Βενιζέλο λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι  ισχυρίζονται ότι ο Αντ. Σαμαράς « βάζει το ΥΠΟΙΚ να διαρρέει προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα το ύψος των μνημονιακών πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να μπορέσει, υποτίθεται, να μειώσει τους φόρους, λες και δεν ψήφισε προχθές το μεσοπρόθεσμο που του χαλάει την προεκλογική σούπα προβλέποντας μέχρι και το 2018 συνέχιση της υπερφορολόγησης των μικρομεσαίων και συνέχιση των περικοπών σε συντάξεις  και των δαπανών για δημόσια υγεία και παιδεία. Προφανώς ο κ. Σαμαράς ποντάρει στο ότι ο ελληνικός λαός ξέχασε ότι στις εκλογές του 2012 ο ίδιος υποσχόταν αντίστοιχη επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών στόχων, ώστε, όπως έλεγε τότε (στον ΕΒΕΑ), στον προϋπολογισμό του 2013 να πάρει «μέτρα 3,5 δισεκατομμυρίων και όχι 7,5» για να μετανοήσει προεκλογικά ενώπιον της κ. Μέρκελ και να πάρει μέτρα 9,5 δις ευρώ για το 2013 και πάνω από 4 δις ευρώ (μέχρι στιγμής) για το 2014.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός «γυρίζει την Ελλάδα και εγκαινιάζει έργα που δεν γίνονται ή που τα έχει ξαναεγκαινιάσει, τάζει σε αγρότες μειώσεις φόρων παρόλο που τους έχει γονατίσει στη φορολογία και ενώ ο ίδιος έχει ψηφίσει (μεσοπρόθεσμο) ή δεσμευτεί (νέο μνημόνιο) για την αύξησή τους,  υπόσχεται μελλοντικά έσοδα από το πετρέλαιο όταν ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές έρευνες. Βέβαια ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί πλέον να πείσει ούτε τους οπαδούς του γι’ αυτό και δεν τολμά ανοιχτές συγκεντρώσεις. Πάει πάντοτε σε κλειστούς χώρους και με απολύτως ελεγχόμενα ακροατήρια». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ωστόσο λένε ότι μέσα από τις δηλώσεις του  Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρης,  αποκαλύπτονται  τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «για συνέχιση και κλιμάκωση της υπερφορολόγησης και των κατασχέσεων της περιουσίας των πολιτών, ενώ παράλληλα δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Όσο κι αν ο κ. Σαμαρά και η προεκλογική του καμπάνια προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες ότι η κρίση τελειώνει, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: η μερκελικής έμπνευσης απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα και η εμβάθυνση του μνημονιακού καθεστώτος είναι η πραγματική πολιτική τους, την οποία άλλωστε ψήφισαν πρόσφατα στο νέο μεσοπρόθεσμο 2014-8.» 

 
ΟΙ συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνουν ασχολίαστο  ούτε το γεγονός  ότι πήρε μεγάλες διαστάσεις  σε μερίδα των ΜΜΕ τα όσα αναφέρει   στο βιβλίο του ο Γκάιτνερ για σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.  «Το σχέδιο αυτό όμως λένε  το έχει ήδη σχολιάσει η κ. Μέρκελ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde για την Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο 2013, η κ. Μέρκελ ανέφερε εκεί ότι αν εγκατέλειπε η Ελλάδα την Ευρωζώνη τότε αργά ή γρήγορα θα ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες χώρες. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε τα εξής: «Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε σε μεταγενέστερο χρόνο».  
 
Παράλληλα, προέβλεψε ότι «αργά ή γρήγορα το κοινό νόμισμα θα εκραγεί χωρίς την απαραίτητη συνοχή». Επιπλέον ο ίδιος ο πρώην υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ κ. Γκάιτνερ αναφέρει ότι βρήκε «τρομαχτικό» το επιχείρημα του Σόιμπλε και ότι  μετέφερε στον Ομπάμα τη βαθιά ανησυχία του ότι ένα τέτοιο σενάριο θα έριχνε τις ΗΠΑ πίσω στην ύφεση, ή ακόμη και σε μια νέα χρηματοοικονομική κρίση. «