Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ψυχρολουσία έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι ο πρόεδρός του τραβάει κάθε ημέρα ολοένα και περισσότερο στο σχοινί αναφορικά με το δίλημμα της ευρωκάλπης. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει πως θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν και εφόσον η "Ελιά" αποδοκιμαστεί στις κάλπες, προοπτική που δεν είχε συζητηθεί καν στις κλειστές κομματικές συσκέψεις. 

Η πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου να ανοίξει σε τέτοιο βαθμό τα χαρτιά του προκάλεσε συγχρόνως και αμηχανία καθώς θεωρητικά εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να ακυρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα πρέπει να συναντηθεί με τον Κάρολο Παπούλια αλλά με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να μαζέψουν τα θραύσματα από την νέα βόμβα που πέταξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως οι εντυπώσεις δημιουργούν πρόβλημα στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούν πλέον ότι σκοπεύει να κινηθεί και εκτός Συντάγματος. 

"Δεν θέλει να πάει στον κ. Παπούλια για να κινήσει εκείνος κάποιες διαδικασίες αλλά για λόγους συμβολικούς. Γιατί είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να προσκαλέσει τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων να έρθουν σε συνεννόηση ενδεχομένως για να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας" λένε παράγοντες του ΠΑΣΟΚ χωρίς ωστόσο και οι ίδιοι να πολυπιστεύουν την συγκεκριμένη θεωρία. 

Χθες σε εκείνους που διαφωνούν με το σκληρό δίλημμα Βενιζέλου, πλην των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Νίκου Ανδρουλάκη προστέθηκε και η υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή.