Με σπουδές και επαγγελματική εμπειρία διαστημική-κυριολεκτικά και μεταφορικά- μια νέα γυναίκα, σύζυγος, μητέρα, επιστήμονας είναι υποψήφια για την ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία, με σκοπό όπως λέει η ίδια να βοηθήσει την πατρίδα της στις κρίσιμες στιγμές που διανύει.
 
Η Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα ξεκίνησε ως Μηχανολόγος-Μηχανικός με ειδίκευση στην Ρομποτική και σε θέματα δορυφορικής τεχνολογίας και διαστήματος και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν στέλεχος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
 
Από το 2007 εργάστηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε στέλεχος του γραφείου του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού στο Παρίσι, υπεύθυνη για τις σχέσεις με τα κράτη-μέλη και τα κοινοβούλια των κρατών-μέλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Οι σπουδές της περιλαμβάνουν Διδακτορικό στην Βιοιατρική, Μηχανική και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Μεταπτυχιακό στην Κατασκευή Συστημάτων Μηχανικής και Ρομποτικής και MBA στο Διεθνές Management από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Kings College London και Royal Holloway) και ενώ της έχουν απονεμηθεί συνολικά 14 υποτροφίες και βραβεία και έχει στο ενεργητικό της 40 δημοσιεύσεις σε ακαδημαϊκά έντυπα και διεθνή συνέδρια.
 
Έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Γερμανία, την Αυστρία και την Γαλλία και μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Ολλανδικά, Ιταλικά και Γαλλικά.
 
Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με την ενεργό πολιτική και όπως λέει πήρε την απόφαση προκειμένου να συνδυάσει τις γνώσεις της πάνω στα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και τις επιστημονικές της γνώσεις με την αγάπη για την Ελλάδα. 
 
Όπως υπογραμμίζει οι φετινές εκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες καθώς όλη η Ε.Ε. περνάει μια κρίση ταυτότητας, πολλές αλλαγές θα γίνους στους κόλπους της και θα πρέπει όσοι βρεθούν στην ευρωβουλή ανεξαρτήτως κόμματος να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα. 
 
Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών και Παρισιού και γνωρίζει από πρώτο χέρι τον λαβύρινθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Στις προτεραιότητές της είναι η καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει τους νέους. Όπως επισημαίνει τα Ελληνόπουλα έχουν πολύ υψηλό πανεπιστημιακό επίπεδο ωστόσο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους προκειμένου να αποκατασταθούν επαγγελματικά. 
 
Επιδίωξή της είναι να κάνει την υψηλή τεχνολογία πυλώνα ανάπτυξης της Ελλάδας ο οποίος θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας.