current views are: 2

15 Μαΐου 2014
Δημοσίευση08:39

Βενιζέλος: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω σε κάθε περίπτωση

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας ότι θα πρέπει να τεθούν όλα τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους

Δημοσίευση 08:39’
αρθρο-newpost

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας ότι θα πρέπει να τεθούν όλα τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέροντας ότι θα πρέπει να τεθούν όλα τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους.

Σε συνέντευξή του στο STAR, τόνισε σχετικά με το αρνητικό σενάριο να υπάρξει πολιτική αστάθεια, ότι όλα πρέπει να τεθούν «υπ’ όψιν του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος».

Διευκρίνισε πάντως «ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω σε κάθε περίπτωση, είτε το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό για την Ελιά. Για αυτό οι πολίτες θα κινηθούν μπροστά στην κάλπη με σοβαρότητα και σύνεση προκειμένου να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της χώρας. Λέμε ψηφίστε μας, για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς, οι ψηφοφόροι τη χώρα.

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για το δίλημμα που έθεσε σχολίασε ότι από το ίδιο βράδυ, με βάση το αποτέλεσμα θα θέσουν τα ερωτήματα αν η κυβέρνηση «στέκεται» και αν είναι «νομιμοποιημένη».

«Άρα αφού θα μας θέτουν το ερώτημα το βράδυ των εκλογών γιατί να μην του πούμε του πολίτη, ότι αυτό θα συμβεί παρ’ το υπόψη σου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο ποσοστό της Ελιάς θα θεωρηθεί ικανοποιητικό διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα είναι συνάρτηση της «γενικής αίσθησης» που θα υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα εξαρτηθεί δήλωσε, από το αν ο κόσμος, στηρίζει, αποδέχεται ή έστω ανέχεται μια προσπάθεια, από το αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν ότι έχουν περιβάλλον να κινηθούν, από το αν η αντιπολίτευση θα αποδέχεται ότι υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση ή θα ανέβει στα κρεμμύδια, από την άποψη των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Είπε επίσης, ως δε μπορεί να κάθεται να βλέπει το δήθεν στοίχημα αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.«Είναι ένα λάθος στοίχημα. Η κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Χωρίς την προσπάθειά μας και το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε τίποτα ούτε θα υπάρχει», σημείωσε. «Για ο,τιδήποτε κακό φταίει ο Βενιζέλος και για ο,τιδήποτε καλό ευθύνεται ο πρωθυπουργός».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα των Financial Times, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση τότε έσωσε τον τόπο και πως αν δεν είχε κάνει αυτή τη δήλωση στις 5 το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες την Ελλάδα. «Σε αυτή την απόφαση δεν με επηρέασε κανένας Μπαρόζο, αλλά η κόρη μου» πρόσθεσε, ενώ άφησε αιχμές για τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι του ζήτησε έκτακτο συμβούλιο τν αρχηγών για την ανάκληση του δημοψηφίσματος, αλλά δεν το έκανε, ενώ διευκρίνισε ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε μόνος του τον Παπαδήμο πρωθυπουργό. 


σχετικα αρθρα