current views are: 1

20 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:12

Ο Μανώλης Μαυρομμάτης δίνει ευρω-μάχη για την παιδική εκμετάλλευση

Μάχη για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης 352 εκ. παιδιών στους χώρους εργασίας έδωσε ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση 13:12’
αρθρο-newpost

Μάχη για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης 352 εκ. παιδιών στους χώρους εργασίας έδωσε ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε ΕΔΩ τη μοναδική εφαρμογή και το live blogging για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση για όλα τα εκλογικά θέματα.

Μάχη για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης 352 εκ παιδιών στους χώρους εργασίας έδωσε ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης και εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην περασμένη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε έκθεση σχετικά με την εκμετάλλευση των παιδιών στους χώρους της παιδικής εργασίας.

Ήταν μια πρωτοβουλία που οφείλεται στις προσωπικές του εμπειρίες από τα επαγγελματικά του ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά με αυτό το θέμα είχε τονίσει τα εξής:

«H παιδική εργασία είναι ένα πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις. Σύμφωνα με την Unicef 352 εκ. παιδιά στον κόσμο εργάζονται.

Από τα αυτά, 171 εκ. παιδιά εργάζονται σε χώρους που περικλείουν κινδύνους για την σωματική και την ψυχική τους υγεία, 5.7 γίνονται “σκλάβοι” για να ξεπληρώσουν οικογενειακά χρέη, 1.8 εκ. χρησιμοποιούνται από κυκλώματα πορνείας και πορνογραφίας, 1,2 εκ. έχουν πέσει θύματα εμπορίας ή στρατολόγησης με σκοπό την εκμετάλλευση τους για σεξουαλικούς σκοπούς, καταναγκαστική εργασία ή δουλεία ενώ τουλάχιστον 300 χιλιάδες παιδιά στρατολογούνται. Τέλος, 121 εκ, από τα οποία τα 65 εκ είναι κορίτσια που δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο 73 εκ είναι κάτω των 10 ετών και περίπου 179 εκ. είναι θύματα αυτού που χαρακτηρίζει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας ως χείριστες μορφές εργασίας.

Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την ΕΕ. Στην Ανατολική Ευρώπη και στην περιοχή της Μεσογείου 5 εκ παιδιά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, υπερψήφισε την Έκθεση αυτή και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό της ανάπτυξης και τις ανταγωνιστικότητας. Οι χώρες που δεν επενδύουν στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμισμού τους, είναι καταδικασμένες στην διαιώνιση της υπανάπτυξης τους.»


σχετικα αρθρα