Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει… όλα για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τη Ρένα Δούρου, τα δύο πρόσωπα που θα κρίνουν πολλοίς τη μάχη των εντυπώσεων- και όχι μόνο… 

Στην Κουμουνδούρου, έχουν κατανοήσει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ενδέχεται να κρίνει και το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο. Το κόμμα που θα έχει τους περισσότερους απογοητευμένους ψηφοφόρους, αναμένεται να απολέσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες ψήφους  στον δεύτερο γύρο και- το σημαντικότερο, στις ευρωεκλογές. 

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έχει περισσότερους υποψήφιους από τη ΝΔ στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ελπίζουν να φτάσουν τους δέκα σε όλα την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε αυτό το νούμερο. Η Αττική, η Κρήτη, η Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και το Αιγαίο (βόρειο και νότιο) είναι οι περιφέρειες για τις οποίες η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι θα έχει σίγουρα υποψήφιο στον δεύτερο γύρο. 

Αν η Ρένα Δούρου κατόρθωνε να περάσει πρώτη, θα ήταν μια μεγάλη νίκη, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά, αλλά οι πιθανότητες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ελάχιστες. Το ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει τελικά η Ρένα Δούρου, θα παίξει το ρόλο του γιατί πολλοί θα κάνουν συσχετισμούς με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του κόμματος στις εκλογές του 2012- περισσότερο του Μαΐου και λιγότερο του Ιουνίου. 

Το βάρος όμως, τις τελευταίες ώρες, πέφτει εξ ολοκλήρου στην υποψηφιότητα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Με δεδομένο ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά δεν έχουν καμιά τύχη, το ενδεχόμενο να περάσει ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα στον δεύτερο γύρο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, θα δώσει το δικαίωμα στην Κουμουνδούρου να μιλάει για μια τεράστια από σημειολογικής άποψης νίκη. Μια νίκη στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας. 

Ο Σακελλαρίδης- λέγεται, βρίσκεται πολύ κοντά στον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος έχει μειώσει τη διαφορά από τον Γιώργο Καμίνη. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει χρόνος για ανατροπές…