Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Το πιστόλι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πυροβολεί τα ίδια του τα πόδια χρησιμοποιεί πλέον ως όπλο η ΝΔ στην προεκλογική μάχη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προβλέπει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές εκλογές και μιλά για «ιστορικό καλοκαίρι» μετά τις ευρωεκλογές.

Στη ΝΔ, κομματικά στελέχη, σε συνομιλία με το newpost δεν ήθελαν καν να σχολιάσουν σοβαρά τα περί αυτοδυναμίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό. 

Σχετικά με την πρόθεση του κ. Τσίπρα να «προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις» στην περίπτωση που έχει μεγάλο προβάδισμα το κόμμα του, τα ίδια στελέχη υπενθύμιζαν ότι καιρό τώρα ο κ. Σαμαράς έχει επισημάνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αστάθεια.

Στο θέμα της σταθερότητας άλλωστε, θα συνεχίσει και στις επόμενες ημέρες να επικεντρώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός. Η λέξη αυτή είναι όπως πιστεύει ο κ. Σαμαράς το κλειδί για να κρατήσει ανοικτή την πόρτα στην ανάπτυξη, ώστε να βγει η χώρα μία και καλή από την κρίση και να σταθεί στα επόμενα χρόνια πάνω σε στέρεες βάσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει αστάθεια και να πάρει με κάθε τίμημα για τη χώρα, την εξουσία» έλεγε στο Newpost.gr κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι και οι χθεσινές εξελίξεις δικαίωσαν τις εκτιμήσεις του πρωθυπουργού για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόσο το χθεσινοβραδινό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές όχι για ευρωβουλευτές, αλλά για να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκληθούν εθνικές εκλογές, όσο και η «βόμβα» για το ρόλο του Die Linke, βασικού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη αποδεικνύουν για τα κυβερνητικά στελέχη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει αποκλειστικά στην αστάθεια.

Δεν είναι δυνατόν, έλεγε κυβερνητική πηγή στο newpost, o πρωθυπουργός να προσπαθεί να τελειώσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και ο Αλέξης Τσίπρας, να γυρίζει περιχαρής από το Συνέδριο του Die Linke, το οποίο ζήτησε να ακυρωθεί η βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα. 

«Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η ίδια πηγή, περιγράφοντας επί της ουσίας που θα κινηθεί και η στρατηγική της ΝΔ στις λίγες μέρες που απομένουν για να ολοκληρωθεί η διπλή εκλογική αναμέτρηση.