"Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και στην "Ελιά" στις ευρωεκλογές σημαίνει μήνυμα σταθερότητας για την Ελλάδα και συγχρόνως μήνυμα αλλαγής πολιτικής για την Ευρώπη", τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την "Ελιά", Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε, με βάση την πολιτική του προσέγγιση, και τι σημαίνει η ψήφος στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στους πολίτες τους κάλεσε να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της "Ελιάς".

"Ψήφος στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές σημαίνει σεβασμός στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, μείωση της ανεργίας των νέων, για τους λαούς του Νότου, σύγχρονο κοινωνικό κράτος για μείωση ανισοτήτων, ισότητα πρόσβασης στην παιδεία, την υγεία και την προοδευτική φορολόγηση.", είπε και πρόσθεσε: "Αντιθέτως, ψήφος στη Ν.Δ. σημαίνει επιβεβαίωση των πολιτικών του συντηρητικού κόμματος που κυριαρχεί η κ. Μέρκελ, στήριξη στη σκληρή λιτότητα, που οδηγεί στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Και ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει στήριξη σε όλα αυτά τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που όποτε ήρθε το ελληνικό ζήτημα στα δικά τους Κοινοβούλια καταψήφισαν κάθε μορφή χρηματοδότησης της Ελλάδας. Και, μάλιστα, πριν λίγες μέρες το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς είπε ούτε ένα ευρώ των Γερμανών φορολογουμένων για το ελληνικό χρέος".

Σχετικά με το ζήτημα της σταθερότητας στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι "το ΠΑΣΟΚ είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές του 2012, ενώ ο κ. Σαμαράς μιλούσε για Ζάππεια" και υπογράμμισε: "Το ΠΑΣΟΚ αξίζει την ψήφο για τη σταθερότητα γιατί δεν είχε ποτέ Μπαλτάκους στο κόμμα του. Και ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή στρατηγική του κ. Τσίπρα είναι η στρατηγική Σαμαρά από το 2010 μέχρι το 2012 . Κι αυτό φαίνεται διότι ακόμη και ο κ. Παπαδημούλης, όπως είπε, προτιμάει το 1,5% επιτόκιο του Μνημονίου παρά το 4,85% των αγορών. Ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια κατήγγειλε ως εθνικούς μειοδότες όσους στήριξαν τη δανειακή σύμβαση για να συνεχιστεί η οικονομική ζωή στη χώρα μας. Οι μάσκες έχουν πέσει. Και πρέπει να καταδικαστεί στις εκλογές αυτές η φιλοσοφία του μικροκομματισμού και της δημαγωγίας, που μας οδήγησε, δυστυχώς, στο Μνημόνιο".

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ευαγγελία Κουρουπάκη, Βασιλική Σουλαδάκη και Πασχάλης Αγανίδης.

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" και την ΕΥΑΘ.