Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Κάποιοι υποστηρίζουν το σενάριο που θέλει και τα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ νικητές στις επερχόμενες εκλογές. Και πως γίνεται αυτό; 

Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου το εξηγούν ως εξής. Ο πρώτος νικητής των εκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ που έχει μετονομαστεί σε «Ελιά» που θα επικρατήσει όπως υποστηρίζουν στην μάχη των δήμων αφού θα κερδίσει την Θεσσαλονίκη με τον κ. Μπουτάρη και την Αθήνα με τον κ. Καμίνη. Αυτή είναι μια νίκη τόσο ουσίας όσο και εντυπώσεων αφού το βράδυ των εκλογών ο μεγάλος νικητής θα είναι αυτός που θα επικρατήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο δεύτερος νικητής των εκλογών -όπως υποστηρίζουν στην Συγγρού- θα είναι με συντριπτική διαφορά μάλιστα η ΝΔ που θα επικρατήσει στην μάχη των περιφερειακών εκλογών. Η ΝΔ θεωρείται ότι θα πάρει σίγουρα επτά περιφέρειες, ενώ κάποιοι ανεβάζουν το νούμερο αυτό στις δέκα ή και στις έντεκα σε σύνολο 13 περιφερειών.

Ο χάρτης των περιφερειών θα είναι όλος μπλε με κάποιες «πινελιές» πράσινες, τονίζουν οι υποστηρικτές του σεναρίου και σημειώνουν με νόημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει καμία περιφέρεια στην επικράτεια.

Τρίτος νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις,  που θα κερδίσει τις ευρωεκλογές με μια διαφορά από τη ΝΔ που θα κυμαίνεται ανάμεσα στο 0,5% και το 1,5%. Διαχειρίσιμη απόλυτα από την κυβέρνηση είναι αυτή η διαφορά και δεν απειλεί την συνοχή της, ωστόσο δεν παύει να είναι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική αναμέτρηση.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο το βράδυ των εκλογών θα είναι όλοι ευχαριστημένοι ή μήπως όχι;