Oλομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, κάνοντας εκτενείς αναφορές στο δημοσίευμα των Financial Times, ενώ διαμήνυσε πως «κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα».

«Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε, σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

«Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία», τόνισε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα και «μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπούν, επιτέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Νέο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», διαβεβαίωσε εξάλλου.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως «υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας», επειδή καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εθνικές εκλογές. Ο λαός είναι πληγωμένος, αλλά ώριμος και θα δώσει την απάντηση που πρέπει στα «σενάρια ανωμαλίας» που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

Πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε» τον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει πίσω τη χώρα και παρατήρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε σε όλα όσα είχε πει, λέγοντας πως «ποτέ άλλοτε ένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει διαψευστεί σε τόσα πολλά».

Χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «κάποιοι είχαν προτείνει να μοιάσουμε στην Αργεντινή, να βγούμε από το ευρώ, και να "σχίσουμε" τα Μνημόνια» και πρόσθεσε:

«Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτή τη χώρα, στην Αργεντινή. Πτώχευσαν αυτοί το 2002! Γύρισαν στο δικό τους το νόμισμα. Κούρεψαν πολύ μικρότερο μέρος του χρέους τους από ότι εμείς. Και τι έγινε τότε; Κάηκαν οι πόλεις τους. Έκλεισαν οι τράπεζές τους. Βούλιαξε η Αργεντινή στον πληθωρισμό. Εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις των κατοίκων της.

Και από τότε πέρασαν δώδεκα χρόνια! Δώδεκα χρόνια από τότε και σήμερα τι συμβαίνει, άραγε, στην Αργεντινή; Εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της. Στο εξωτερικό την κυνηγάνε για τα χρέη της! Οι ξένοι δανειστές της δημεύουν περιουσιακά στοιχεία όπου τα βρουν. Ενώ στο εσωτερικό έχει βουλιάξει σε τεράστια και συνεχή φτωχοποίηση και σε απίστευτες ταραχές…

Κι αυτά συνέβησαν πού; Στην Αργεντινή με τις μεγάλες εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε τι θα γινόταν εδώ, αν κάναμε κι εμείς τα ίδια… Αυτός ήταν ο δικός τους «άλλος δρόμος»! Αυτό μας πρότειναν. Κι ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε…».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στην κριτική που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο Σκοπιανό όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών και σχολίασε πως «θυμήθηκαν την ανυποχώρητη στάση μου αυτοί που στελέχη τους αποκαλούν τα Σκόπια "Μακεδονία"».

Με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα του εξωτερικού ο κ. Σαμαράς είπε ότι «τώρα αποκαλύπτεται ότι το 2011 υπήρχε πραγματικό σχέδιο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ» και πρόσθεσε: «Αυτό το σχέδιο το αποτρέψαμε και τότε και την επόμενη χρονιά! Όταν σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτά όλα πράγματι τα αφήνουμε τώρα πίσω μας οριστικά! Αλλά πρέπει να το λέω. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά θέλει να μας επαναφέρει… Μπορούμε να του το επιτρέψουμε να γίνει αυτό; Σας το λέω ευθέως: Δεν θα το επιτρέψουμε και ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή των νέων παιδιών και του κάθε Έλληνα πολίτη. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ να μας γυρίσουν πίσω»!

Στο τέλος της ομιλίας του ανέβασε στο βήμα τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη, μέσα σε χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους και είπε: «Και στις ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές και στις δημοτικές. Και το Γιάννη Ιωαννίδη, για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Και το Σταύρο Καλαφάτη, για το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Όσο πιο δυνατή βγει τώρα η παράταξη, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει μπροστά η χώρα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Το βράδυ ο κ. Σαμαράς δείπνησε με υποψήφιους, υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη σε κεντρικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.