Η δασοπυρόσβεση και η δημόσια ασφάλεια ενόψει της τουριστικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στη Σκύρο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο.

Τον υπουργό συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συσκέψεις με τους διοικητές των πυροσβεστικών και των αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός τόνισε για άλλη μια φορά το πρόβλημα του εναέριου στόλου πυρόσβεσης, που όπως είπε η κατάσταση του είναι οριακή, λόγω των συνεχών βλαβών, παρά τις προσπάθειες που κάνει η Πολεμική Αεροπορία, και ζήτησε από όλους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προστασία της χώρας, δίνοντας έμφαση στην οργάνωση και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων του κρατικού μηχανισμού.

Για την ασφάλεια υπογράμμισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η οποία παρουσιάζει εντυπωσιακή μείωση το πρώτο τετράμηνο του 2014.