«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στον δήμο Πειραιά και να τελειώνουμε με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που άπλωσαν χέρια πάνω από την πόλη αλλά και με τις φατρίες, με το παλαιοκομματικό προσωπικό των μνημονιακών κυβερνήσεων που μας κυβερνά δεκαετίες και μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση», σημείωσε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Λιμάνι της Αγωνίας», Θοδωρής Δρίτσας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

«Είμαστε Πειραιώτες και Πειραιώτισσες με γνώση και ανιδιοτέλεια, που εργαζόμαστε δεκάξι χρόνια, τώρα καθημερινά, για την πόλη μας. Το Λιμάνι της Αγωνίας είναι το εργαστήρι μας. Ο Πειραιάς, η πόλη μας, είναι ο χώρος της δημιουργίας και των αγώνων μας», τόνισε ο Θ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσει η κοινωνία του Πειραιά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στις κάλπες για τον δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να στείλει το δυνατό προμήνυμα της μεγάλης νίκης αυτή και την επόμενη Κυριακή.

Ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δέχεται επί πολλά χρόνια μια διαρκή βάρβαρη επίθεση που τα τελευταία τρία χρόνια, όπως υποστήριξε, η επίθεση ισοπέδωσε ανθρώπους και το βιος τους, προϊόν κόπων μιας ζωής. Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, μάζεψε τον πλούτο και τον συγκέντρωσε σε λιγότερα χέρια και έκανε τους πλουσίους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Υπογράμμισε ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή διαπράχθηκαν τα πιο μεγάλα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας: η δημοκρατία έγινε προσχηματική και ότι καμία κοινωνική ανάγκη δεν γίνεται σεβαστή, παρά μόνον με λόγια υποκρισίας.

«Η κυβέρνηση δεν ακούει. Δεν θέλει να ακούσει. Απορρίπτει κάθε συζήτηση. Έχει δεσμεύσεις... Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους ως να μην υπάρχουν, ως μύγες» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια στάση κρατούν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές και στηρίζονται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στον νυν δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, είπε ότι ο ίδιος μπορεί να δηλώνει υπερήφανος για το έργο του, ωστόσο ο Πειραιάς παραμένει μια πόλη με τεράστια λειτουργικά προβλήματα και τα δημοτικά τέλη είναι τα πιο υψηλά συγκριτικά με τους περισσότερους δήμους στην Ελλάδα.

Μίλησε, επίσης, για συμφέροντα και για διαπλοκή από μια ετερόφωτη ομάδα ανθρώπων, που έσπευσε να συσπειρωθεί στο όνομα του χρήματος και στο όνομα του Ολυμπιακού, για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών του Πειραιά.

«Το είχε θέσει ως ερώτημα η Σοφία Σακοράφα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν πληροφορήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία ότι μια μεγάλη επιχείρηση που έχει ως έδρα την πόλη, και δεν έχει σημασία να την κατονομάσω, δεν πλήρωνε τα δημοτικά τέλη και τα άλλα τέλη» πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας και ανέφερε ότι μόλις κατατέθηκε σχετική ερώτηση στη βουλή αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί και στο δήμο και στην επιχείρηση και μέσα σε πέντε μέρες είχαν τακτοποιηθεί όλα και κανείς δεν ήξερε τίποτα.

Τόνισε επίσης ότι πριν ανέβει στο βήμα του ήρθε μια πληροφορία ότι μια άλλη επιχείρηση επίσης μεγάλη που έχει έδρα τον Πειραιά και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανταγωνιστική σχέση με τον δήμαρχο, οφείλει τα δύο τελευταία χρόνια στο δήμο 600.000 ευρώ σε δημοτικά τέλη.

Κύριε Δήμαρχε θέλω μία απάντηση αύριο το πρωί για το θέμα αυτό, ισχύει ή δεν ισχύει, υπογράμμισε ο κ.Δρίτσας.

Ο κ. Δρίτσας δεσμεύτηκε για τη μείωση των δημοτικών τελών για τα υπερχρεωμένα και τα φτωχά νοικοκυριά και για τα καταστήματα που απειλούνται να κλείσουν.

Ακόμα, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει ένα πρόγραμμα στήριξης του τοπικού εμπορίου με νέες θέσεις εργασίας, στήριξη των εργαζομένων στον δήμο και ότι θα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Εξέφρασε την άποψη ότι ο Πειραιάς πρέπει να γίνει πόλος έλξης.