Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Το πρώτο κομμάτι του μαραθώνιου δρόμου που καταλήγει αυτή την Κυριακή στην Πύλο συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κλείνει μια βδομάδα περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επικοινωνήσει ο ίδιος, από κοντά στους πολίτες τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές.  

Ξεκινώντας από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ήδη τη Φθιώτιδα, τη Λέσβο, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη και σήμερα θα βρεθεί σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα. Ο κ. Σαμαράς αρχικά θα επιθεωρήσει τα έργα υποδομών στους δύο νομούς και το απόγευμα στις 19:30 θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του υποψηφίου της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα, Ανδρέα Κατσανιώτη στην Πάτρα. 

Το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τουριστικές υποδομές στο νομό της Ηλείας, ενώ τελικός προορισμός του θα είναι ο τόπος καταγωγής του, η Πύλος, όπου θα ασκήσει και το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής. Όπως φαίνεται και από τον τρόπο που είναι δομημένο το πρόγραμμα και του κ. Σαμαρά, η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες. 

Ο πρώτος αφορά όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και όσα σχεδιάζει για τους επόμενους κρίσιμους μήνες, ώστε να βγει η χώρα τελείως από την κρίση και να συνεχίσει πλέον πάνω σε στέρεες βάσεις. Επενδύσεις, ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ασφάλεια για τους πολίτες και τη χώρα είναι μερικά από τα θεμέλια που όπως λένε οι συνομιλητές του, θέλει να χτίσει για την Ελλάδα ο κ. Σαμαράς.  

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός στις κεντρικές ομιλίες του υπενθυμίζει τα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνησή του, ενώ παράλληλα με στοχευμένες θεματικές δράσεις, όπως οι συζητήσεις με τις γυναίκες και τους αγρότες ή οι επισκέψεις του σε έργα υποδομών, στη Frontex και αλλού, θέλει οι πολίτες να ξέρουν ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλα τα θέματα της καθημερινότητας που αφορούν τους ίδιους και τη χώρα. 

Ο δεύτερος άξονας του προεκλογικού σχεδιασμού της ΝΔ, αφορά το τι μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά και να δημιουργήσει στην κρίσιμη αυτή στιγμή ανεπανόρθωτη ζημία στη χώρα. Ο κ. Σαμαράς θέλει να καταλάβουν οι πολίτες ότι υπάρχουν δύο κόσμοι ανάμεσα στους οποίους θα πρέπει να επιλέξουν.  

Αυτός που θέλει να χτίσει το αύριο και να μην πάνε χαμένες οι αιματηρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και εκείνος που είχε επενδύσει στην αποτυχία της χώρας ως μέσο για να φθάσει στην εξουσία. Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατήγγειλε ως «τον υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας». 

Το πιο ισχυρό επιχείρημα του πρωθυπουργού είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να επικεντρώσει, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι, τις προσπάθειές του να έχει η χώρα ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί τις εκλογές αυτές ως μοχλό αποσταθεροποίησης και να καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργηθεί πολιτική ανωμαλία στην Ελλάδα, την περίοδο που κλείνουν όλα τα δύσκολα ζητήματα όπως αυτό του χρέους και ξεκινά η αποκατάσταση των αδικιών.