Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τα στρίβει τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τις απειλές του να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εάν η «Ελιά» καταποντιστεί στις κάλπες. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαπιστώνοντας ότι η συγκεκριμένη του κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρεί να διορθώσει και λέει πια ότι «στον Παπούλια θα πάω ούτως ή άλλως γιατί οφείλω να τον ενημερώσω για τις πολιτικές εξελίξεις». 

Ο κ. Βενιζέλος αντιλαμβανόμενος ότι η απόφασή του να διαβεί το κατώφλι της Ηρώδου του Αττικού προκάλεσε σφοδρή ενόχληση και στο Μαξίμου αναφέρει πλέον στους συνομιλητές του ότι εφόσον τα αποτελέσματα δεν είναι καλά ούτε για τη ΝΔ ούτε για την «Ελιά», ο κ. Παπούλιας ως σύμβολο και ως πρόσωπο που ενώνει θα μπορούσε να πάρει μία άτυπη πρωτοβουλία για συνεννόηση όλων των κομμάτων ούτως ώστε η χώρα να αποκτήσει μία ακόμη πιο ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

Παρ’ όλα αυτά δεν έχει εγκαταλείψει το δίλημμα της κυβερνητικής σταθερότητας και μάλιστα αμφιβάλλει σε όλους τους τόνους ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα θέλουν έπειτα από την αποδοκιμασία της Ελιάς να ψηφίσουν έστω και ένα νομοθέτημα. 

Πάντως η χθεσινή παρέμβαση του αποστασιοποιημένου εδώ και πολύ καιρό Δημήτρη Ρέππα δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το τελευταίο διάστημα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκονται εκτός είτε λόγω προσωπικής τους επιλογής είτε επειδή περιθωριοποιήθηκαν συναντώνται τακτικά και συντονίζονται για κινήσεις στις οποίες θα πρέπει-όπως λένε- να προβούν μετά τις κάλπες με στόχο την διάσωση του ΠΑΣΟΚ

Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των στελεχών είναι η απόρριψη της «Ελιάς» ως ιδέας ή μοντέλου και πρωταρχικά η επανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ από μηδενική βάση ως κύριου εκφραστή της Κεντροαριστεράς . Θέτουν δε ως προϋπόθεση το σπάσιμο κάθε είδους κυβερνητικής σχέσης με την Νέα Δημοκρατία. 

Θεωρείται βέβαιο ότι ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις θα παίξουν οι Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Ρέππας, Άννα Διαμαντοπούλου, Πάνος Μπεγλίτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Χάρης Καστανίδης και πολλοί άλλοι, είτε μαζί είτε χώρια.