current views are: 1

16 Μαΐου 2014
Δημοσίευση09:44

Οι Καταριανοί εκτός από τα «φιλέτα», «καλοβλέπουν» και το Πολεμικό Ναυτικό μας!

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει το Κατάρ για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αν και δεν αποκρατικοποιείται, ούτε… πωλείται.

Δημοσίευση 09:44’
αρθρο-newpost

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει το Κατάρ για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αν και δεν αποκρατικοποιείται, ούτε… πωλείται.

Έντονο ενδιαφέρον δείχνει το Κατάρ για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αν και δεν αποκρατικοποιείται, ούτε… πωλείται. Η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία τους, δεν περιορίστηκε μόνο στα εθιμοτυπικά. Έδειξαν εντυπωσιασμένοι για την εκπαίδευση που έχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και για ορισμένα οπλικά μας συστήματα. Οι Καταριανοί διαθέτουν πολύ περιορισμένο Ναυτικό και θέλουν να το μεγαλώσουν. Όχι βέβαια να αποκτήσουν αεροπλανοφόρα και πυρηνικά υποβρύχια, αλλά να αποκτήσουν μία δύναμη παρόμοια με τη δικιά μας.

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιλαμβανόμενος το ενδιαφέρον του Κατάρ για την Ελλάδα και τη φιλία που νιώθουν για τη χώρα μας είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού του Κατάρ, υποναύαρχο Mohammend Nasser Al-Mohannadi. Εξάλλου δεν ξεχνιέται ότι οι Καταριανοί που εκπαιδεύονται στη Θράκη από τον Ελληνικό Στρατό ζήτησαν να συμμετέχουν στον εορτασμό της εθνικής μας επετείου και να παρελάσουν και αυτοί.

 

Ήδη παρέχουμε εκπαίδευση στο ένστολο προσωπικό τους στα τεθωρακισμένα και στο πυροβολικό, συν εκπαιδεύτηκαν οι δικοί τους με τους Έλληνες πιλότους και εκφράζουν μία έντονη συμπάθεια στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα οφέλη από την ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας ενδέχεται να μην είναι μόνο στρατηγικά αλλά και οικονομικά αφού τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και όχι μόνο αναζητούν πελάτες.

Χτες ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, του Αρχηγού του Εμιρικού Πολεμικού Ναυτικού του Κατάρ Maj. General (sea) Mohammed Nasser Al-Mohannadi. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχηγός του Εμιρικού Πολεμικού Ναυτικού του Κατάρ ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, όπου και επέβη σε πολεμικά πλοία, ενώ μετέβη και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επί θεμάτων ναυτικής εκπαιδεύσεως.

Και βέβαια επισκέφτηκε και το νέο μας υποβρύχιο τον «Παπανικολή» τύπου 214.

Γ. Κοκ.


σχετικα αρθρα