«Αν η στάση του κ. Τσίπρα  δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός  παραλογισμός, είναι το απύθμενο πολιτικό  θράσος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Τσίπρας  χαρακτήριζε «Πινοσέτ» τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή  στις 10 Ιουνίου 2011.

Ο  κ. Τσίπρας  οργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου 2011 τα επεισόδια σε βάρος των εκπροσώπων  της Κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κατά  του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και το κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα το δημοψήφισμα που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Παπανδρέου.

Ο  κ. Τσίπρας  «επιβράβευσε» και στέγασε στο  ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και υπουργούς  του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ή κρίσιμα νομοσχέδια της με στόχο να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία .

Ο κ. Τσίπρας τάσσεται  τώρα αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση  συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπανδρέου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας  που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2011».

«Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι οι Eλληνες πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία και δεν τρώνε κουτόχορτοΓνωρίζουν και θυμούνται τις συνεχείς, μικροπολιτικές μεταμορφώσεις του, που αποτελούν συνώνυμο της πολιτικής απάτης», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.