ΕπΊθεση στον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του στις οποίες θεωρεί ακατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα για την πρωθυπουργία.

«Όταν ο κ. Γιουνκέρ στο χτεσινό ντιμπέιτ  ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Καννών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, κατάπιε τη γλώσσα του. Δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα  των δανειστών. Σήμερα όμως ξαναβρήκε τη γλώσσα του για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας:

Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιοουνκέρ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάννες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού.

Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση».