Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
 
Απείχε από την κεντρική πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια καθώς υπηρετούσε την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. 
 
Με συνέπεια και ήθος ο Γιώργος Κουμουτσάκος προασπίστηκε ως ευρωβουλευτής τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και πρωτοστάτησε στις μάχες για πολλά ευρωπαϊκά θέματα. 
 
Κλήθηκε την τελευταία στιγμή να δώσει τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, με τη Νέα Δημοκρατία. Είπε το ναι χωρίς περιστροφές και ρίχτηκε στον αγώνα με εργατικότητα και κέφι. Όργωσε την περιφέρεια, γνώρισε από κοντά τους κατοίκους της και τα πολυεπίπεδα προβλήματα της κάθε περιοχής. 
 
Δύο μήνες τώρα ζυμώθηκε με τους πολίτες, είδε από κοντά τις παθογένειες της κάθε περιοχής. Η ευρωπαϊκή του εμπειρία και το ευρωπαϊκό know-how όπλο στη φαρέτρα του Γιώργου Κουμουτσάκου κυρίως στο κομμάτι της απορρόφησης και αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
 
Αν και ξεκίνησε υπολειπόμενος των δύο κύριων αντιπάλων του σε αναγνωρισιμότητα, ο Γιάννης Σγουρός είναι ο νυν περιφερειάρχης και η Ρένα Δούρου προσβεβλημένη μέχρι πριν από ένα μήνα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατάφερε και μείωσε την «ψαλίδα» της αναγνωρισιμότητας και δημοφιλίας. 
 
Το μετριοπαθές προφίλ του, το ευρωπαϊκό του ύφος, το σαφές πρόγραμμά του και η εργατικότητα αποτελούν τους συμμάχους του για τον αγώνα που μέχρι την Κυριακή φαίνεται να εξελίσσεται σε ντέρμπι.