Δεν έχουμε μόνο τους καλύτερους εκπαιδευόμενους μαχητές σε ξηρά, αέρα και θάλασσα αλλά και τις πιο εντυπωσιακές διμοιρίες επιδείξεων. Μπορεί αυτή η τάση να ξεκίνησε από το εξωτερικό ωστόσο η Ελλάδα κατάφερε όχι μόνο να ακολουθήσει αλλά να πρωτοστατήσει!

Διακλαδικοί αγώνες Διμοιριών Επιδείξεων των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) πραγματοποιήθηκε διεξήχθησαν, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Στους αγώνες, οι οποίοι είχαν πιλοτικό χαρακτήρα, συμμετείχαν οι Διμοιρίες Επιδείξεων από τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ που ήδη διαθέτουν Διμοιρία Επιδείξεων. Συμμετείχαν η στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ) και η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ).

Νικητής ανακηρύχθηκε η διμοιρία Επιδείξεων της ΣΤΥΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το β΄ εξάμηνο του 2014 θα πραγματοποιηθούν αγώνες με συμμετοχή Διμοιριών Επιδείξεων του συνόλου των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ καθώς και Σχηματισμών (εθελοντικά), καθιερώνοντας έτσι τη διεξαγωγή τους, σε ετήσια βάση, με στόχο την διεξαγωγή των 1ων Πανελληνίων Διακλαδικών Αγώνων Διμοιριών Επιδείξεων τον Απρίλιο-Μάιο 2015.

Στο πλαίσιο των επιδείξεων οι εν λόγω Διμοιρίες καλούνται να παρουσιάσουν ένα ελεύθερο πρόγραμμα, διάρκειας 8-10 λεπτών, δίδοντας έμφαση στην εμφάνιση, παράσταση, ακρίβεια, ζωηρότητα, συγχρονισμό και πρωτοτυπία, προάγοντας έτσι, την ευγενή άμιλλα και τον συναγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων, αναπτύσσοντας παράλληλα πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητας και αλληλεγγύης.