current views are: 1

16 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:00

«Θέλουμε επενδυτές που να σέβονται εργαζόμενους και φορολογούμενους»

Αξιολόγηση των διευθυντών της περιφέρειας Αττικής, εφόσον εκλεγεί, προανήγγειλε η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι ακόμα και εάν δεν κερδίσει την εκλογική μάχη, θα παραμείνει στην αυτοδιοίκηση.

Δημοσίευση 12:00’
αρθρο-newpost

Αξιολόγηση των διευθυντών της περιφέρειας Αττικής, εφόσον εκλεγεί, προανήγγειλε η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι ακόμα και εάν δεν κερδίσει την εκλογική μάχη, θα παραμείνει στην αυτοδιοίκηση.

Αξιολόγηση των διευθυντών της περιφέρειας Αττικής, εφόσον εκλεγεί, προανήγγειλε η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι ακόμα και εάν δεν κερδίσει την εκλογική μάχη, θα παραμείνει στην αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επενδυτές υπό την προϋπόθεση ότι θα σέβονται το περιβάλλον , τους εργαζόμενους και τους φορολογουμένους.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκλογές 2014» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, τον Τάκη Χατζή και την Ελένη Καλογεροπούλου είπε «συναντήθηκα με το σύνολο των εργαζομένων. Διάφορες αιρετές θέσεις σέρνουν και κόσμο. Η ταμπακιέρα είναι ότι ενω πρέπει να βάλουμε ένα πλαίσιο επιβράβευσης και τιμωρίας στο Δημόσιο, αυτό αναβλήθηκε από την κυβέρνηση γιατί έρχονται εκλογές. Δεν διατίθεμαι να διορίσω γενικά και αόριστα. Θα συνεργαστώ με όλους τους εργαζόμενους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μου είπαν ότι θέλουν αξιολόγηση των διευθυντών» τόνισε η κυρία Δούρου. 

«Εγώ δεν έχω τάματα. Ούτε δίνω την μάχη τάζοντας στους ανέργους» είπε ότι «περάσαμε 7 – 8 μήνες με τους επίορκους. Διακινδυνεύω τον λαϊκισμό, αλλά αν θυμάστε ένα περίπτερο που καταστράφηκε έμαθα ότι είναι δημοτικός υπάλληλος βαρύνεται με άλλα αδικήματα αλλά είναι ακόμα στην δουλειά του».

«Ψηφίζεις ΝΔ με Σγουρό και Κουμουτσάκο»

Σε ερώτηση για το εάν χάσει ποιος θα είναι χαμένος, η ίδια ή ο ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Δούρου ανέφερε ότι «είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είναι διπλό το πολιτικό μήνυμα. Υπήρχαν δυνάμεις και κυβερνητικές που ήθελαν να παίξουν με το μήνυμα». 

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «ο Σγουρός είναι η χαρακτηριστική περίπτωση της μεταπολίτευσης. Κάνει σαν να μην έχει κομματική ταυτότητα» προσθέτοντας ότι «θα βγούν πολιτικά συμπεράσματα» από το αποτέλεσμα.

«Είτε ψηφίσεις τον Σγουρό, είτε τον Κουμουτσάκο βγαίνει ΝΔ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχαν κόμματα που έκαναν την τοπική αυτοδιοίκηση σαν τα μούτρα τους. Υπήρχαν κόμματα και παραδόσεις που οι άνθρωποι παραιτούνταν από τις βουλευτικές τους έδρες για να πάνε στην Τοπική Αυτοδιοικηση» ανέφερε.

Στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τα ίδια βήματα με τα μεγάλα κόμματα βάζοντας τα στελέχη του στο ευρωψηφοδελτιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε: «Το κάναμε γιατί θεωρούμε ότι είναι μεγάλη η σπουδαιότητα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, γεγονός που έχει μπερδέψει την ελληνική κοινωνία, λειτουργούμε διαφορετικά. Δεν είμαστε όλοι για όλα» τόνισε.

Επενδύσεις υπό προϋποθέσεις

«Στην Ελλάδα σοβαρές επενδύσεις που θα είνα σε όφελος του Δημοσίου δεν θα γίνουν εφόσον υπάρχει γραφειοκρατικό πλαίσιο και διεθνή συμφέροντα. Αυτό δεν είναι καπιταλισμός, είναι κατσαπλιάδες» είπε χαρακτηριστικά. «Οι φιλελεύθεροι στην Ελλάδα είναι οι χειρότεροι κρατικιστές και οι χειρότεροι γραφειοκράτες. Δεν κυνηγάμε τον ιδιωτικό τομέα» επισήμανε η κυρία Δούρου.

Για το Ελληνικό δήλωσε ότι «ήταν διεθνής διαγωνισμός και κατέληξε άγονος. Δεν γίνεται να λέμε ότι αξίζει 5 δισ. ευρώ και να το ξεπουλάμε για 500 εκατομμύρια».

«Δεν είμαι από αυτούς που τάζουν τα πάντα. Εγω λεω ότι μέχρι να γίνει μια ουσιαστική αλλαγή σε εθνικό επίπεδο το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να κρατησει μια διαφορετική στάση» ανέφερε, συμπληρώνοντας: 

«Στην Ελλάδα σοβαρές επενδύσεις δεν θα γίνουν ποτέ όσο υπάρχει γραφειοκρατία και συμφέροντα. Και στο πρόγραμμά μας εμείς θέλουμε επενδυτές στην πατρίδα μας που θα σέβονται περιβάλλον, εργαζόμενους και τους φορολογουμένους».

«Συγγνώμη για τις αφίσες, αναγκαστήκαμε»

«Είπα και χθες συγγνώμη αν ενόχλησα κάποιους πολίτες με τις αφίσες» ανέφερε η κυρία Δούρου, προσθέτοντας ότι «υπάρχει αναντιστοιχία με την φασαρία που έγινε με την αφισοκόλληση έναντι άλλων. Μέχρι τις 18 Απριλίου που άρχισαν οι απαγορεύσεις, η δική μας δράση δεν έβρισκε δευτερόλεπτα στα ΜΜΕ. Ακόμα και την παραίτησή μας κάποια κανάλια δεν την έπαιξαν».

Η κυρία Δούρου σημείωσε ότι «εμείς θα τα μαζέψουμε, έχουμε συμφωνήσει με τους οικολόγους και από το ανακυκλώσιμο χαρτί είπαμε ότι χρήματα μαζέψουμε να τα δώσουμε στο Χαμόγελο του Παιδιου. Η ευαισθησία η οικολογική δεν είναι να μην πετάς την γόπα κάτω αλλά να δεις τι θα κάνεις με την Φυλή και τον καρκίνο. Χαίρομαι που σε σχέση με το πρόγραμμά μας το μεμπτό μου σημείο είναι που παραβίασα την εκλογική νομοθεσία».


σχετικα αρθρα