Μια γερή μαγιά νέων ανθρώπων που θα ασχοληθούν ενεργά με τα αυτοδιοικητικά στα επόμενα χρόνια μπορούν να δημιουργήσουν οι εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου.

Η σειρά της γενιάς των 20+ και 30+ έφθασε, για να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητά τους και το αύριο όλων μας. Με διάθεση να προσφέρουν, άφθαρτοι στην πολιτική, με φρέσκιες ιδέες και έχοντας κάνει ήδη πετυχημένα επαγγελματικά βήματα θέλουν να προσφέρουν στην κοινή προσπάθεια σε μια περίοδο που τα δεδομένα και ο τρόπος σκέψης στην ελληνική κοινωνία λόγω της κρίσης έχει αλλάξει.

Ανάμεσα σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στα του Δήμου τους είναι ο Άγγελος Αθανασόπουλος, ο οποίος θέτει υποψηφιότητα για σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά. Αν και νεαρός σε ηλικία εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το MBA του στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ενώ μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Τουρκικά).

Στη γενιά των 30something ανήκει και ο Νίκος Μπέριος που κατεβαίνει δημοτικός σύμβουλος στο Ηράκλειο Αττικής, με τον συνδυασμό «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» του Νίκου Μπάμπαλου. Πατέρας ενός μικρού κοριτσιού, αυτοδημιούργητος και κοινωνικός, είχε μπει από νωρίς στον αγώνα της επιβίωσης και σήμερα είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης κεντρικού πρακτορείου του ΟΠΑΠ.

Π.Ρ.