Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος  

«Οι πληροφορίες που φτάνουν απο όλη την Ελλάδα κάνουν λόγο για τη μεγάλη ανατροπή», ισχυρίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία  ερμηνεύουν το κλίμα που διαμορφώνεται στο σύνολο της χώρας. 

Η κατά γενική ομολογία επιτυχημένη παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό ντιμπέιτ, τόνωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα στην Κουμουνδούρου, αφου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφερε να «αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, εντάσσοντάς το στην ευρωπαϊκή πολιτική, να στριμώξει τη γερασμένη τριάδα και να εκθέσει τον κ. Σούλτς για την μοιραία, για την Ελλάδα, βραδιά των Καννών, απο τον οποίο δεν πήρε απαντήσεις». Το αφιέρωμα της «Ντόιτσε Βέλε», την επομένη του ντιμπέιτ στον Αλ. Τσίπρα τον οποίο ο ρεπόρτερ του γερμανικού καναλιού τον αποκάλεσε «επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» εκτιμάται απο τα στελέχη του κόμματος ότι «παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τον εμφανίσει ως παράγοντα αποσταθεροποίησης, η Ευρώπη δείχνει να σέβεται τις αποφάσεις του Ελληνικού λαού». 

Συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα επισημαίνουν στις συζητήσεις τους ότι  «το κλίμα φόβου» στο οποίο ποντάρει η κυβέρνηση δεν της «βγαίνει», και εκτιμούν ότι «η ελληνική κοινωνία θα δώσει τη δική της συντριπτική απάντηση».

Στελέχη του οικονομικού τομέα μάλιστα έθεταν το ερώτημα « μέχρι χθες ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι η θέση μας στο ευρώ είναι ισχυρή, σήμερα τι άλλαξε και επιχειρεί να φοβίσει τους πολίτες πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τη χώρα».

Όντως ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να απαντήσει πότε έλεγε αλήθεια «χθες ή σήμερα», αλλά αντιλαμβάνεται ότι το «δήθεν διλημματικό ερώτημα καθιστά τον ίδιο πολιτικά αφερέγγυο». Βεβαίως δεν διαφεύγει της προσοχής τους ότι όλα τα φιλικά προς την κυβέρνηση μίντια δίνουν των «υπέρ πάντων αγώνα» για να στηρίξουν την κυβέρνηση, όμως οι αποκαλύψεις – χιονοστιβάδα του ευρωπαϊκού τύπου, παρά τη «στρεβλή τους» ανάγνωση καθιστούν «το δίδυμο Αντ. ΣαμαράΒ. Βενιζέλου πολλαπλώς και διαρκώς εκτεθειμένο στον ελληνικό λαό». 

Εκτιμούν δε ότι η παρέμβαση του Δ. Ρέππα ανοίγει νέο μέτωπο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καθιστώντας την επόμενη μέρα «αρχή της κρίσης» για την κυβέρνηση, αλλά και  ανακατατάξεων στο εσωτερικό των δύο κυβερνητικών εταίρων. 

Άπαντες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το «βράδι της Κυριακής, θα τεθούν οι βάσεις για την μεγάλη ανατροπή» και αν επιβεβαιωθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα, τότε θα μπορούμε να μιλάμε «για μια ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».