Πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει ευρεία νίκη στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αποτέλεσμα που όπως υποστηρίζει θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι αναγκασμένος να προκηρύξει εθνικές εκλογές μετά την απώλεια της εμπιστοσύνης που θα υποστεί στις Ευρωεκλογές, για τις οποίες ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι πρόκειται για δημοψήφισμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει εθνική συναίνεση αλλά μόνο μετά από εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τις ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό που επέβαλαν το Μνημόνιο».

Δηλώνει δε βέβαιος πως «η δυναμική των εκλογών θα αναγκάσει τα μνημονιακά κόμματα να αλλάξουν ηγεσίες και πολιτική».

Στρέφοντας το βλέμμα του στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σημειώνει ότι «η διαγραφή είναι απαραίτητη. Αλλιώς είτε ενεργό είτε εν υπνώσει, το χρέος θα είναι εκεί και θα βαραίνει την οικονομία».

Επίσης, αναφέρει ότι το ερώτημα που συνοδεύει τη διαγραφή του χρέους είναι «αν θα συνοδεύεται με νέα λιτότητα, που θα ξαναδημιουργήσει χρέος, ή με ανάπτυξη, που θα το διατηρεί μειωμένο».